Indledning
Nonfiction is never going to die – Sagprosa kommer aldrig til at dø – sagde Tom Wolfe for ti år siden. Sagprosa har altid fyldt meget i samfundet, det er det der er realistisk, og det er en kæmpe genre der rummer et utal af undergenre.

Måske har han ret, men måske forsvinder sagprosa ligeså stille? eller i hvert fald noget af det.

Kim Fabers ”Blod mod blod” er en New Journalism artikel, men New Journalism er ikke en genre man støder på så tit.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Artiklen er skrevet I artikel genren New Journalism og den følger Tom Wolfes fire træk der kendetegner New Journalism. New Journalism er en genre indenfor journalistikken. New Jounalism kom frem i 60 ́erne, det især på grund af forfatteren Tom Wolfes bog ”The New Journalism” som udkom i 1973.

Bogen var en samling af forskellige eksempler af genren New Journalism. New Journalism artikler har blandt andet optrådt i magasiner som Rollingstones, på grund af dens meget grundige måde at beskrive situationer på. På internationalt plan forsvandt originale New Journalism i 80 ́erne, men i Danmark bliver genren stadig brugt.

Blandt andet i Kim Faber og Lars Helmskovs bog ” Det fordømte forår: om krig i Kosovo” der handler om krigen i Kosovo. Den er opdelt i flere dele, men især tredje del der handler om NATO – soldaternes indtog er skrevet i en form af New Journalism.

Andre forfattere som Morten Sabroe og Jan Stage har også skrevet flere artikler i genren. Sidst nævnte var krigskorrespondent og skrev mange New Journalism reportager blandt andet i hans bog ”Krigskorrespondent”.