Indholdsfortegnelse
Indledning
Air Greenland A/s

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Air Greenlands års resultater har været meget svingende de seneste fem år, vi kan se at de i 2012 har deres bedste år.

Air Greenland skriver i deres ledelsesberetning for året 2012, at den økonomiske succes er resultatet af en lang række initiativer på tværs af koncernen, der samlet set har medvirket til, at koncernens resultat havde et pragtfuld spring fra 2011.

Dog varede succesen kort, virk- somheden allerede i 2013, tog et stort snit i deres resultat.

Der er et par forskellige årsager til at dette udfald. For det første var deres sammensmeltning med T-platformen Amadeus Altea. Som er en platform som sørger for processen fra fly-reservationer til at få passagererne om bord.

Der skrives i deres ledelsesberetning for 2013, at det var en af årets store begivenheder.

Udover deres sammensmeltning, har Air Greenland og så indkøbt et nyt fly, til ankomst i 2014. Den store faktor for Air Greenlands, ”dårlige” år er at de fik en ny administrerende direktør i Michael Højgaard. Det kan tyde på at der har været uoverensstemmelser med den tidligere direktør.

Det kan smitte af på en virksomhed, hvis bestyrelse havde en beslutning om at han skulle ud ad døren, mister den siddende direktør nok gejsten til at drive den her virksomhed i succes.

Vi kan så se at Michael Højgaard, i 2014 og 2015 har fået vendt skuden og har leveret et væsentlig bedre års resultat end i 2013.