9 dage | Analyse

Indledning
”9 dage” er en kortfilmsdokumentar lavet af Issa Touma. Kortfilmsdokumentaren blev udsendt d. 4. september 2016, og er udgivet af DRK. Filmen har en spilletid på 13 minutter.

Issa Touma er fotograf og kurator, og kommer fra Aleppo i Syrien. Hans arbejde kan findes i internationale kollektioner, herunder Victoria &Albert Museum, London.

Issa Touma fandt sig selv isoleret fra det internationale kunstsamfund i sit eget land og etablerede Black and White Gallery, det første fotogalleri i Mellemøsten, i 1992.

Efter lukningen i 1996 grundlagde Issa Touma, en uafhængig kunstorganisation og galleri, der fremmer ytringsfriheden.

I 1997 startede han International Photography Festival Aleppo, som på trods af rædsler og usikkerheder, fortsætter med at finde sted hvert år.

Dokumentaren ”9 dage” omhandler det syriske opgør i Aleppo. En morgen i august 2012 griber den syriske fotograf Issa Touma sit kamera, da han ser skoleelever trække sandsække ned ad sin gade.

Det viser sig at være starten på det syriske oprør i Aleppo. Her optager han de første ni dage fra sit vindue.

I denne opgave vil jeg lave en analyse af kortfilmsdokumentaren. Jeg vil have fokus på hvilken dokumentarfilmtype der er tale om, autenticitetsmarkører i dokumentarfilm og derudover vil jeg have særlig fokus på fakta- og fiktionskoder i filmen.

Jeg vil herudover vil jeg lave en kortfilmsanalyse, hvor jeg lægger vægt på filmens univers, filmens form og de filmiske virkemidler i kortfilmen.

Til sidst har jeg formuleret en fortolkning og en perspektivering, hvor jeg har sammenlignet med ”Det er vanvittigt - borgerkrigen i Syrien har varet i 10 år”.

Indholdsfortegnelse
Indledning

Analyse
- Indhold:
- Form:
- Udtryk:

Fortolkning
Perspektivering

Uddrag
Der er forskellige grundtyper af dokumentarer, og måden man skelner imellem, er ved at se på de forskellige kendetegn for de enkelte dokumentarer, og ved at se om dokumentaren er domineret af fakta- eller fiktionskoder.

Dokumentaren ”9 dage” er en observerende dokumentar. Den består af autentiske personer, som eksempelvis instruktøren Issa selv samt andre personer der går på gaden.

Derudover udspiller den sig i et autentisk miljø. Dette er byen Aleppo i Syrien. Problemstillingen er autentisk.

Det Issa Touma forsøger at give et indblik i er borgerkrigen i Syrien. Fortællerholdningen er den ydre synsvinkel.

Issa Touma er objektiv, og vi hører hverken tanker eller følelser. Kameravinkel er det registrerende kamera hvor virkningen er at man er fluen på væggen.

Derudover er opbygningen kronologisk. Dette ser vi eksempelvis ved at vi følger Issa Touma over forskellige dage, og dokumentaren er delt op i dag 1, dag 2 osv.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu