Valg og immigration i USA | Undersøgelse og diskussion

Indholdsfortegnelse
2. Undersøg, hvad der på baggrund af materialet i bilag A1 (tabel 1, tabel 2, figur 1, figur 2 og tabel 3) og supplerende materiale kan udledes om de republikanske vælgeres holdning til immigration i USA og om de latinamerikanske vælgere.
- Undersøgelsen skal understøttes af relevante beregninger.
- Angiv kilde ved anvendelse af supplerende materiale.

3. Diskutér, i hvor høj grad immigrationspolitikken har haft betydning for udfaldet af det amerikanske præsidentvalg 2016.
Diskussionen skal tage udgangspunkt i videoklippet i bilag A2 og bilag A3, og du skal anvende viden om vælgeradfærd og politiske skillelinjer.
- Angiv kilde, hvis du anvender supplerende materiale.

Uddrag
De republikanske vælgeres holdning til immigration i USA, kommer til udtryk i tabel 2 og tabel 3 fra bilag A1. Tabel 2 viser amerikanernes holdning til immigrationens betydning for Amerika i procent, i 2015.

Tabellen viser henholdsvis demokraterne og republikanernes holdning til hvordan immigrationens påvirkning af Amerika, kriminaliteten og økonomien.

Tabel 3 viser republikanske vælgeres holdning til 3 forskellige politiske spørgsmål i procent, i 2016.

Tabellen viser republikanernes holdning til forslaget om at bygge en mur på grænsen til Mexico, om immigration er en byrde for USA og om der bør være større kontrol med muslimer.

Republikanske vælgers syn på immigration er overvejende negativ, da det kommer til udtryk i tabel 3, at 69% republikanske Trump tilhængere mener at immigrationen er en byrde for USA, samt 56% af alle republikanske vælgere, har samme holdning.

Dette viser at over halvdelen af alle republikanske vælgere har en negativ holdning til immigration da de mener at det er en byrde for USA.

Hvilket tabel 2 understøtter, da der her kommer til udtryk at 54% af republikanske vælgere mener at immigrationen påvirker Amerika i en dårlig retning.

---

I bilag A3 og A2 forklares der at ”hverken Hillary Clinton eller Bernie Sanders vil deportere illegale immigranter”, men at Trump derimod vil deportere alle illegale immigranter.

Hvilket gør at vælgerne står mellem at stemme på en demokrat der vil gøre alle illegale immigranter til amerikanske statsborgere, selvom de har brudt loven da de er illegale.

Eller så kan de stemme på en republikaner der vil deportere alle illegale immigranter. Bilag A3 forklare at det kan komme til at betyde at den del af arbejderklassen der normalt stemmer demokratisk

kan ende med at stemme republikansk, da de illegale immigranter gør at de føler sig pressede. Dette antyder at immigrationspolitikken med stor sandsynlighed har haft stor betydning for udfaldet af det amerikanske præsidentvalg 2016.

De geografiske skillelinjer kan også være med til at forklare om det har haft stor betydning for valget, da vælgere i stater som ligger op mod grænsen til Mexico

kan blive issue voter pga. at immigrationen fra Mexico er noget der påvirker dem meget, da de ligger op til grænsen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu