Indholdsfortegnelse
Opg. 10.1: Vækststrategier I Kims
1. Er Det Et Eksempel På Konglomerat Diversifikation I Kims, Når Jørgen Fra Kims, Optræder I Reklamer for Produktet Rød 25?

2. Giv Eksempler På Muligheder for Koncentrisk Og Horisontal Diversifikation for Kims.
- Koncentrisk Diversifikation:
- Horisontal Diversifikation:

Opg. 10.7: Italiensk Take-away
1. Argumenter for, at Nicola Med Sin Italienske Mad Har Skabt Et Blåt Ocean.

2. Udarbejd Et Strategisk Lærred for Nicolas' Take Away I Forhold Til Eksisterende Konkurrenter.

Opg. 10.9: en Tur På Webapoteket
Spg 1: Se På Forsiden Og Forklar, Om Man Kan Opstille en Porteføljematriks for Virksomheden Og Hvordan Det Skal Gøres.

Spg 2: Argumentér for Forskellige Produktgrupper, Som Du Mener Er I Vækst.
- Receptpligtige Medicin
- Håndkøbs Medicin

Spg 3: Sæt Nogle Af Produktgrupperne Ind I Den Interaktive Bostonmodel Og Argumenter for Placering Og Størrelse.

Uddrag
1. Er det et eksempel på konglomerat diversifikation i KiMs, når Jørgen fra KiMs, optræder i reklamer for produktet Rød 25?

Da KIMs optræder i reklamer for produktet ”Rød 25”, er det et eksempel på at KIMs benytter sig af nogle af elementerne fra konglomerat diversifikation.

KIMs søger en vækst gennem Rød 25 produkter, og herved bruger de et nyt marked, men da det i princippet ikke er et nyt produkt som de udvikler, opfylder de heller ikke helt kravene om et konglomerat diversifikation.

Kundegruppen hos KIMs bliver ikke udvidet, da KIMs allerede sælger til supermarkeder, hvor beter muligvis allerede handler og på den måde også eventuelt køber KIMs produkter.

Af den grund ligger der en kundegruppe i forvejen ved beter, som ikke giver KIMs en ny relation til deres kunder og da KIMs ikke ”overtager” Rød 25 som sådan, men mere som et samarbejde imellem KIMs og Rød 25.

Et marked som de næsten er garanteret på konsumentmarkedet, hvor de sælger til det private forbrug, med en masse kunder.

Her har KIMs nemlig en stor kundegruppe i forvejen, hvor de sælger til kunder gennem supermarkeder, slikforhandlere og diverse kiosker.

KIMs chips ligger inde under den købeadfærdstype som vi kalder for ”impulskøb”, for i dette tilfælde køber man KIMs produkter impulsivt og ikke særlig planlagt

da det dette behov dækker kunders selvrealisering, da de opnår en dejlig nydelse af at købe og spise KIMs produkter. Det er i dette tilfælde du bliver lidt mere lækkersulten og ”sulten for sjov”.

På denne måde, er KIMs mål, at forsøge at komme ind på nye markeder, men da kundegruppen, og eventuelle nye produkter, ikke kan tilfredsstilles, er der i dette tilfælde ikke tale om konglomerat diversifikation.

2. Giv eksempler på muligheder for koncentrisk og horisontal diversifikation for KiMs.
Koncentrisk diversifikation:

KIMs virksomhed, søger en vækst, det gør de ved at de forsøger at udvikle nye snacks og andre produkter, som markedsføres på nogle nye markeder og som er relateret til virksomhedens kernekompetencer.

Dette kunne for eksempel ske, ved at udvikle nogle nye rodfrugtchips, eller ved eventuelt at øge smagsmulighederne for rodfrugtchipsene, smage som fx Sourcream and onion, barbecue eller ost.