Unge i det senmoderne samfund | SRO

Opgavebeskrivelse
Der ønskes en kort redegørelse for relevante teorier og begreber om det senmoderne samfund. Endvidere ønskes på baggrund af Bilag 1 en kvantitativ undersøgelse af krops- og selvopfattelse blandt unge briter.

Der ønskes en sagprosaanalyse af Bilag 2. En del af analysen skal fokusere på, hvordan David Bowies påvirkning af forfatterens kropsopfattelse italesættes.

På baggrund af redegørelse og analyse ønskes en vurdering af senmodernitetens konsekvenser for individ og samfund. Bilag 3 skal inddrages.

Indledning
Vi alle forskellige både, fysisk såvel som psykisk, og vi alle opfatter sociale medier på forskellige måder. Vi alle ser forskelligt på normerne, reglerne og vi alle bruger sociale medier på forskellige måder. Nogle ser den som et sted de kan meditere, og nogle bruger den til iscenesættelse af eget liv, og for at få opmærksomhed, mens andre foretrækker den mere eller mindre til venner og familie.

Men hvad er egentlig perfekt når man bruger sociale medier?

Og hvordan kan det gennem samfundet forklares, hvordan andre mennesker iscenesætter sig selv på nettet, og hvorfor? Og spiller ensomheden i virkeligheden et stort omdrejningspunkt i det senmoderne samfund ?

Og er sociale medier i virkeligheden grunden til, at det enkelte individ føler, at noget er i orden, når de vitterligt ikke har det godt i den virkelige verden?

I opgaven ville der blive inddraget en redegørelse der omhandler Thomas Ziehes tre essentielle begreber; subjektivering, ontologisering og potensering, samt en analyse af udvalgte kvantitative figurer fra bilag 1.

Derved ville den fremgå af den samfundsvidenskabelige metode. Dernæst ville analysedelen inddrages hvor størstedelen af analysen fremgår af forfatteren der italesætter den måde David Bowie har påvirket hendes kropopfattelse.

I den forbindelse ville der blive kigget på hvilket virkemidler forfatteren anvender for at få italesat emnet, hvor primære fokus er det sproglige, temaer, budskab og hensigten er.

Heri ville der også redegøres for, hvorvidt de tre begreber subjektivering, ontologisering og potensering, synes at have en relevans rent praktisk i forhold til analysen.

Og til sidst, men ikke mindst ville der være en vurdering af senmodernistens konsekvenser på baggrund af både redegørelse og analysen.

Indholdsfortegnelse
Unge i det senmoderne samfund.................................................1
Resumé på dansk ..............................................................................2
Opgaveformulering...............................................................3
Der ønskes en kort redegørelse for relevante teorier og begreber om det senmoderne samfund. Endvidere ønskes på baggrund af Bilag 1 en kvantitativ undersøgelse af krops- og selvopfattelse blandt unge briter.......3
Der ønskes en sagprosaanalyse af Bilag 2. En del af analysen skal fokusere på, hvordan David Bowies påvirkning af forfatterens kropsopfattelse italesættes.
...3
På baggrund af redegørelse og analyse ønskes en vurdering af senmodernitetens konsekvenser for individ og samfund. Bilag 3 skal inddrages. .3

Indledning ............................................................................5
Redegørelse ................................................................................................6
1.1 Subjektivering, ontologisering og potensering ...........................................6
Analysen og fortolkning.....................................................................................7
2.1 David Bowie Influenced My Style................................................................7
Diskussion og vurdering ..............................................................................9
3.1 Senmodernitetens konsekvenser...........................................9
Konklusion.......................................................................................10
Bibliografi/Litteraturliste................................................................10
Bilag.........................................................................................11

Uddrag
De tydelige temaer der er at se i teksten, er blandt andet identitet, forandring og selverkendelse.

Derfor kan der konkluderes, at afsender, Marie Souhard Ospinas kropsopfattelse i høj grad har været præget i en positiv retning på baggrund af at have David Bowie som et forbillede i hendes liv.

Dette har han gjort, da han aldrig har været bange for at være vild og eksperimenterende, da det var sådan at hans personlighed var, til trods for, at dette kan være tildeles uacceptabelt i socialkonstruktivisme.

Her er det tydeligt at se, at begreberne subjektivering og ontologisering spiller ind. Mairie Souhard Ospina har nemlig opnået anerkendelse og bekræftelse for hvem hun er, ved også blot at turde at være sig selv 100%.

Derudover føler hun, at dette har resulteret i, at hun har fundet sin mening ved netop at advokere budskabet om, at man ikke skal være bange for at stikke ud fra majoriteten og være sig selv.

Sidst men ikke mindst ønsker jeg derfor på baggrund af redegørelsen og analysen, at finde ud af hvad konsekvenserne, både for individ og samfund, mon egentlig kan være i det senmoderne samfund. For at finde ud af dette, ville jeg ligeledes inddrage bilag 3.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu