Indledning
I dette forsøg vil jeg undersøge et grisehjerte for at opnå en bedre forståelse for hjertets udseende og dets fysiske egenskaber.

Indholdsfortegnelse
Teori
Hypotese:
Materialer:
Fremgangsmåde:
Konklusion:

Uddrag
Hjertet er opdelt i 2 halvdele, der hver især har et forkammer og hjertekammer. Hjertet består altså af 4 kamre (se figur 1). Venstre halvdel af hjertet sørger for at pumpe det iltede blod ud i kroppen og er derfor altså også størst.

Måden hvorpå blodet bliver pumpet ud er ved hjælp af muskuløse vægge der trækker sig sammen. Der er ikke nogen forbindelse mellem de 2 halvdele af hjertet, da de 2 kredsløb ikke skal blandes. Dette er vigtigt da de leverer blod til 2 forskellige kredsløb.

Den højre del af hjertet leverer til lungekredsløbet hvor blodet iltes, hvorimod venstre del leverer til resten af kroppen, hvor ilten bliver brugt.

---

For at hjertet skal kunne trække sig sammen og dermed pumpe blod kræver det også ilt. Det iltede blod som løber igennem hjertet, er dog ikke nok, da der ikke sker nogen diffusion.

I stedet har hjertet sin egen blodforsyning i form af kranspulsårerne, som spreder sig på ydersiden af hjertet. Uden på hjertet forsyner kranspulsårerne her hjertet med ilt og næringsstoffer som gør at det er i stand til at trække sig sammen.