Streamingtjenester | Analyse

Indledning
I denne opgave startes der med at udarbejdes en markedskarakteristik af det danske streamingmarked. Derefter defineres branchen kort og der bliver lavet en brancheanalyse.

Hvor brancheforholdene vil analyseres ved hjælp af Porters five forces. Til sidst vurderes hvilke brancheforhold der udgør de største trusler og største muligheder, i forhold til afsætning i Danmark fremover.

Indholdsfortegnelse
Markedskarakteristik af det danske streamingmarked

Definition af branchen streamingtjenester

Brancheanalyse ud fra Porters Five Forces
- Konkurrence - mellem virksomheder i branchen:

Trusler - fra nye indtrængere:

Forhandlingsstyrke - fra kunderne

Vurdering af brancheforholdenes største trusler og muligheder

Kildeliste:

Uddrag
Konkurrence - mellem virksomheder i branchen: De mest væsentlige virksomheder i branchen er Netflix, Viaplay, DR TV, HBO, TV2Play, YouSee.

I branchen er der få store udbydere, men jog mere populær branchen bliver, jog flere mindre udbydere ser vi også komme på markedet.

Men generelt vil man kalde branchen et differentieret oligopol. De konkurrencemæssige positioner er taget ud fra Kantar Gallups seere undersøgelse, med det danske ugentlige procentvise seere antal.

Netflix er markedslederen med cirka 39% af de ugentlige seere. De har også cirka halvdelen af abonnementerne inde for streamingtjenesterne.

Lige efter kommer DR TV som markedsudfordrer med cirka 32% af de ugentlige seere. Markedsfølgerne er HBO, TV2 Play, YouSee, Viaplay og deres gennemsnitlige markedsandel ligger cirka på 13-16%.

Hvis man kigger på markedsnicherne i branchen, ser man mange små forskellige tjenester f.eks. Eurosport Player som kun specialiserer sig inde for sport.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu