Indledning
I dag er skilsmisser mere normale end før i tiden, og dette har ikke altid været tilfældet. Tidligere var det normalt at man blev sammen, men denne tendens har ændret sig i det senmoderne samfund. I dag er det mere normalt at man forlader hinanden, og den procentmæssige stigning i mængden af skilsmisser er kolossale i det postindustrielle samfund.

Nogle gange bliver forældrene sammen, for at undgå at situationen påvirker børnene.

Dette fungerer nogle gange, men hvilken opvækst får børn i et ikke fungerende hjem, hvor at ægteskabet er præget af problemer og skænderier? Hvordan kan man undgå at påvirke børnene, når at man konstant selv er i en skrøbelig mental tilstand? Hvad sker der, når man ikke kan påtage sig ansvaret for ens eget barn? Hvilken påvirkning har det på et barn, når det skal påtage sig voksenrollen i et hus?

Uddrag
Stor er en novelle skrevet af Anja Otterstrøm, og novellen er en del af hendes novellesamling ”En ikke ualmindelig bivirkning”, som hun skrev i år 2012.

Novellen handler om Anna, som bor hjemme hos hendes mor. Hun har en lille søster, som hun passer fra tid til anden. De sidder og spiser i huset, og Annas far er ikke kommet hjem endnu. Moderen og Anna taler ikke meget sammen til aftensmad, og efterfølgende går Anna op på sit værelse.

Hun har fået en god karakter i skolen, og hun vil gerne fortælle hendes forældre om det. Hun går ned i køkkenet, og hun opdager at hendes far ikke er kommet hjem endnu. Hendes mor sender hende om til en veninde, hvor hun skal hente noget mælk.

Veninden fortæller Anna at hun skal flytte til Afrika, og de bliver begge meget rørte over situationen. Anna går efterfølgende hjem, og fortæller hendes mor om det. Hun fortæller moderen, at hun tror at Annas forældre går fra hinanden, og at hun tror at venindens far vil rejse væk fra sin kone.

Miljøet er ikke særligt repræsentativt i denne tekst, og det er sjældent nævnt i forbindelse med novellen. Det virker som et bymiljø, eftersom at der er en del huse i området omkring veninden.
Handlingen foregår over en aften, eftersom at handlingen starter ved spisebordet til aftensmad, og den slutter i hendes seng ved sengetid.