Indledning
Novellen ‘Stor’ er skrevet af Anja Otterstrøm, og er en novelle der fremkom i hendes novellesamling ‘En ikke ualmindelig bivirkning’ fra 2012.
Novellen omhandler Anna som vi følger gennem en aften, hvor vi derudover bliver præsenteret for andre forskellige personer.

Overskriften passer, efter gennemlæsning, godt til den her novelle da man får informationer omkring, at Anna ikke føler sig som et pattebarn mere, men hun føler sig som en ‘stor’ pige.

Uddrag
Anna vil selv mene, at hun er ved at blive en stor pige og ikke er noget barn længere “Hun var jo ikke et pattebarn længere.” (L. 39), “Vendte sig om mod dukkerne, som hun ikke havde leget med længe.” (L. 80-82). Man kan også anslå at Anna er mellem de 10-12 år.

Da hun ligesom går i skole, men stadig ikke kan se at det er hendes forældre som der skal skilles. Hvis hun havde været ældre kunne hun måske bedre se at det var hendes egne forældre og ikke Johannes forældre.

Anna virker også til at hun er en god pige i skolen idet, at hun har fået en aflevering tilbage og hun gerne vil vise det gode som læreren har skrevet til hendes aflevering. “Hun kiggede på den opgave, hun havde fået tilbage i skolen i dag og smilede.”(L. 69-70). “Jeg skal vise jer noget. Noget godt fra skolen.” (L. 91-92) og “Anna trak på skuldrene. “Fint nok,” svarede hun. “Det sædvanlige.” (L. 49-50)

Anna virker mere voksen end hvad hun oprindeligt er idet, at hun hjælper meget til derhjemme med det huslige. “Anna dækkede bord” (L. 21) “Anna bar ud” (L. 59) Det er fx. hende som samler skeen op fra gulvet. Da Lukas smider den på gulvet. Det er også hende, som skal kæmpe med at få hans hagesmæk på. Det er også Anna som skal gå hen til Johanne og hente noget mælk.

Vi kan fortolke at moren er vidende omkring, at hende og faderen går fra hinanden. “Moren kiggede ud ad vinduet, mens hun tørrede hænderne i en klud. Hun kiggede ikke på noget. Ikke andet end sine egne tanker, i hvert fald, tænkte Anna. Sådan havde hun været på det sidste. Væk på en måde.” (L. 30-35)

Anna vidste ikke de samme informationer som moderen, men moderen vidste godt at tingene ikke var som de altid havde været. Man bliver også informeret omkring, at forældre skulle skilles i noget tid. Idet at moren havde været ‘fraværende’ på det seneste.