Indledning
Mange fra den ældre generation ser snæversynet på den nuværende ungdomsgeneration. Deres holdning til unge er, at de er uvidende og ukoncentreret, fordi de ikke gør eller tænker ligesom den ældre generation. Men betyder det, at unge er dumme?

Artiklen ”Stol ikke på en under 30” er skrevet af Stig Olesen i 2008. Det er et debatindlæg, da det er skribentens egne oplevelser og meninger, der kommer til udtryk.

Stig Olesen kommer ind på en omtalt diskussion om, hvorvidt ungdomsgenerationen i det senmordene samfund er uvidende og uintelligente.

Uddrag
Bauerlein læser en gennemsnitlig ung kun otte minutter om dagen inklusive bagsiden af cornflakes pakker, køreplaner og den slags.”

Her laver han sjov med at de unge, og får dem til at lyde uintelligente og uinteresserede. Stig Olensen argumenterer både for, at de unge er intelligente men også, at de er den dummeste generation.

Hans belæg til unge ikke er dumme, som de gamle går og siger, er, at størstedelen har gymnasiale uddannelser, og mange læser videre på dygtige læreanstalter

samt de har stor viden indenfor teknologi. Samtidig bruger han den amerikanske professors bog som belæg for, hvorfor unge er historiens dummeste generation.

Eftersom emnet har været omdiskuteret igennem en længere periode og stadig kan være en diskuteret debat i dag, er artiklen ret aktuel.

Den er aktuel, da den skaber en debat, som nok mange ældre har gået og tænkt over, samt den giver en øjenåbner for unge og ved mange en irritation og uforståelighed.

Stig Olesen har en konflikt med sig selv, men samtidig ses der også en konflikt mellem ungdomsgenerationen og de ældre.

Mange ældre vil kunne nikke genkendende til deres egne holdninger og artiklens holdninger, hvorimod unge læsere vil ryste på hovedet og argumentere imod.

Sproget i debatindlægger er normalt stilleje. Der bliver brugt et par fagtermer og videnskabelige ord i forbindelse med, hvad den amerikanske professor skriver i sin bog, men overordnet set er sproget meget normalt og nem læselig.