Spørgsmål til Jensen’s | Afsætning

Indholdsfortegnelse
1) Gennemfør en ekstern analyse for Jensen’s. Du skal finde eksterne data, som kan inddrages til støtte for analysen.
2) Analyser konkurrenceforholdene for Jensen’s på det danske marked.
3) Med udgangspunkt i Jensen’s målgruppe, skal du analysere og diskutere, hvordan virksomheden arbejder med prisparameteren.
4) Vurder Jensen’s strategiske muligheder. Diskuter og vurder Jensens fremtidige strategier for at kunne sikre sin position på markedet og for, at sikre fortsat vækst.
5) Analyser og diskuter Jensens muligheder for en kommende internationalisering.

Uddrag
Markedsudvikling har til formål at udvide markedet ved at henvende sig til nye kundesegmenter. Her snakker vi nyt markedet og nye produkter.

Produktudvikling. Man skaber nye produkter på det allerede nuværende markedet. Dette kan være endnu et produkt i samme produktlinje eller et helt nyt produkt.

Der er 3 slags diversifikation, den koncentriske diversifikation, horisontale diversifikation og den konglomerate diversifikation.

I den koncentriske diversifikation udnytter man sit knowhow og går ind og tilbyder nye produkter inden for samme produktlinje, dog til en ny målgruppe. horisontale diversifikation går ud på at lave nye produkter men de er dog teknologisk anderledes fra de nuværende produktlinjer. Den konglomerate diversifikation har til formål at oprette et helt nyt produkt til en helt ny målgruppe.

For Jensens bøfhus er det i øjeblikket relevant at bevare deres position som markedsleder. Jensens bøfhus benytter sig lige foreløbig af produktudvikling.

Her i sommeren 2014 udkom en ny række produkter som Artiskok-kylling, Teriyaki-laks og bøf-Kornotto. Disse retter henvender sig til den sunde dansker. Som tidligere nævnt vil danskerne spise sundere en før.

Dette har Jensens taget til sig og derved opdateret deres menukort med nye retter. Det ville dog være relevant at ekspandere globalt. Jensens bøfhus nævner selv at det danske markedet er ved at være mættet med de 32 butikker de har i landet. Men lande som Sverige, Tyskland og Norge er langt fra mættet.

De befinder sig allerede i Sverige og i dele af Tysklande. Det ville være yderst relevant at begynde på noget risikospredning, da Jensens bøfhus har den sag kørende om Jensens fiskerestaurant i øjeblikket. De skulle derfor benytte sig af markedsudvikling til nærmarkedet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her