Indledning
Nogle mennesker kan virke hemmelighedsfulde eller generte, men alle har hemmeligheder eller svagheder som de ikke vil dele med omverdenen. Mennesket er bange for at fremstå åbent lige på det punkt, for at andre individer skal beundre en eller skabe det perfekte image, så man ikke kommer til at udstråle svaghed eller utilpashed.

Dette tema ses i novellen ”Spøgelsesbilist” som er skrevet af Charlotte Weitze i 2016. I denne novelle opstår der situationer hvor vi får indblik i det enkelte individs liv og hvordan pressede situationer der svækker ens sanser kan skabe vendinger når vi mister kontrollen. I novellen opstår der tematikker som refereres til individer i nutidens samfund.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Novellen omhandler hovedpersonen Bo som har opbygget et liv pakket ind i succes og god omtale ift. hans arbejde som ejendomsmægler som han udfører på bedste vis. ”Aldrig var der nogen som Bo, der har læst deres inderste drømme så præcist.

Når de er gået igen, lykkelige, og med skødet i hånden, ser kollegaerne smilende på Bo.” Bo beskrives som en nærmest idyllisk ejendomsmægler som hans kollegaer ser op til og har respekt for.

Bo er taget til firmajulefrokost med kollegaerne lige netop da de skal til en konkurrence hvor der skal holdes salgstaler. Der ophober sig en utilpashed i ham, som sender ham afsted på en rejse ud på en motorvej i aftenens dunkle mørke, påvirket af alkohol efter et minde fra hans barndom hjemsøger ham.

Han mistede sine forældre som begge var døve som betød at Bo havde høreapparat, da en bilist fra motorvejen bragede ind i deres have. Bo havde derfor nogle udfordringer med sin tale og snakkede ikke et rigtigt sprog, før han blev adopteret fra børnehjemmet han blev sendt til efter ulykken.

Han kommer på afveje og står lige pludseligt i hans barndomshjem, hvor tilslørede minder fra fortiden borer sig ind i hans sind hvor han gennemlever scenariet igen.