Søren kierkegaard | Opgave

Indledning
Søren kierkegaard mener at vi mennesker har frihed til at vælge hvordan vi vil leve vores liv og hvor ansvar vi vil tage for vores liv.

Men man må leve med konsekvenserne af det man vælger ik vælger. Han sætter mennesket op over for dyret. Dyret følger sine instinkter for at overleve og spise.

Han kalder mennesket for et unikt individ, da men man selv har mulighed i sig for at blive sig selv, blive ægte og virkelig. Man former selv sit liv udefra de valg man tager gennem livet.

Kierkegaard havde lavet fire livspositioner(stadier), og det skal ikke ses som faser man skal igennem i sin udvikling men mere som valgmuligheder.

Man behøver ikke at vælge alle fire livspositioner, man kan sagtens følge en af dem og så ved de konsekvenser, der er ved at vælge det bestemte livsposition.

Indholdsfortegnelse
De 4 stadier
- Spidsborger
- Æstetiker
- Etikeren
- Religiøse stadie

Uddrag
Da man i spidsborger stadie har levet “et falsk” liv uden noget rigtigt meningsfuldt, så har æstetikeren gennemskuet det tomme, ligegyldige liv og alle de illusioner spidsborgeren holder op foran sig selv.

Æstetikeren ser livet som lige-gyldigt og lige-meget, dvs. at det ene er lige så godt som det andet.

Æstetikeren mener at valg bliver til en illusion som man ikke bliver tilfreds med og derfor skal man bare nyde livet. Man skal ikke forpligte sig til noget.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu