En eftermiddag | Analyse | Søren Green | 10 i Karakter

Indholdsfortegnelse
En Eftermiddag
Tre-akter-modellen
Berettermodellen
Analyse af udvalgt scene 
- Kamera
- Lyd
Fortolkning af Temaet
- Fortolkningen af Filmanalysen
- Perspektivering 
Vurdering af Filmen

Uddrag
En eftermiddag er udgivet i 2014 og instruktører af Søren Green. Kort filmen omhandler 2 drenge. (Mathias) Ulrik Winterfeldt-Schmidt og Frederik (Jacob August Ottensten).

Filmens genre er fiktion, da den er inspireret eller er en direkte relateret af forfatterens virkelighed. Temaet i filmen er kærlighed, da det omhandler to drenge som har svært ved udtrykke deres følelser for hinanden.

Filmens varighed er 9 minutter og starter med en introsekvens, som viser dråber der lander ned i noget vand og man ser overskriften på filmen.

Selve handlingen foregår hjemme på Frederiks værelse og outro sekvensen er rulletekster, med produktions navne.

Den starter med en lille scene af at drenge går ned af gaden, ellers er der en stor sekvens hvor de er på værelset.

Frederik er ca 15 år gammel, med mørkt krøllede hår og brune øjne. Han er stille og rolig. Lidt genert og man får en følelse af at han er usikker på sig selv.

Den anden dreng er Mathias som er på samme alder som Frederik. Mathias er lyshåret og med grønne øjne.

Han har et meget intenst blik på Frederik og tænker meget over hvad Frederik siger og gør. Det er tydeligt at der er en anspændt stemning mellem de to drenge, da de begge har svært ved at fortælle deres følelser til hinanden.

Hvilket er lidt komisk. Drengene går nemlig hjem og ser noget youtube sammen, de starter med at se nogle parkour videoer sammen, hvor der er en lidt akavet stilhed

da de begge endelig siger de godt kan lide den, men man får en fornemmelse af de bare siger det, for at imponerer hianden og få noget til fælles.

---

Anslag: Anslaget i filmen er da man ser dem gå ned af gaden og Mathias spørger om de ikke skal være sammen.

Præsentation: Vores introduktion af drengene sker hjemme ved Frederik, hvor vi hurtigt får et indblik i hvad deres roller til hinanden er og den lille konflikt mellem deres seksualitet til hinanden sker, da Cecilie skriver til Frederik.

Uddybningen: Deres konflikt kommer virkelig til syne, da Frederik lige har skrevet med Cecilie og bagefter finder en video med en flot dame.

Point of return: Point of return er der hvor Frederik ikke svarer på Mathias's spørgsmål, men i stedet for svarer Cecilie, her er Mathias skuffet og trist over at han stadig ikke for svar på hvad Frederik føler for ham og vælger derefter at tage hjem.

Konfliktoptrapningen: Konflikten stiger da Cecilie skriver til Frederik, at Mathias godt kan lide ham og man venter i spænding på hvad Frederik ville gøre ved det.

Klimaks: Klimaks er en formodning om der er sket noget godt, da Frederik skriver til en, som man formoder er Mathias og de så ender sammen, da Frederik dør også ringer på 2 sekunder efter beskedne.

Udtoning: Er også en formodning om at de to drenge finder sammen og lever lykkeligt.

Aktantmodellen udfra Frederik: Mathias er giveren da han giver muligheden for at de skal være sammen, ved at han spørge om de skal være sammen ved Frederik

hvilket gør Frederik bliver modtager, til det Mathias gerne ville. Hjælpen er Cecillie som hjælper Frederik med at score Mathias.

Frederiks modstander er nervøsitet og Mathias er subjektet og kærlighed er objektet, da det er det alt det her handler om.

I Aktantmodellen fra Mathias er Frederiks telefon og Cecilie faktisk lidt modstander og hjælper. Da Mathias tror at de har noget, men det viser sig så at Cecillie bare hjælper.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu