Rentabilitetsanalyse af Kyocera Unimerco AS | 12 i karakter

Indholdsfortegnelse
1.1 Hvilke forhold har haft betydning den økonomiske udvikling for Kyocera Unimerco A/S
- Delkonklusion

1.2 Analyse af forholdenes påvirkning på indeks af kapitaltilpasning og indtjening

1.3 Vurdering af indekstallenes påvirkning på OG og AOH
- Indtjeningsevnen:
- Kapitaltilpasningsevnen

1.4 Redegørelse for udviklingen af egenkapitalens forrentning

1.5 Analyse af soliditeten og likviditeten
- Konklusion

Uddrag
Forskellige forhold har gjort sit indtryk på den økonomiske udvikling for Kyocera Unimerco A/S i og med den nye japanske ejer.
Kyocera-koncernen har lagt en ambitiøs plan om at fordoble nettoomsætningen fra 1 mia. kr. I 2015 til at nå en nettoomsætning på 2 mia. kr. på blot fem år.

Det er hermed nemt at konkludere at, hvis Kyocera Unimerco skal kunne opnå den omsætning så hurtigt, skal de have lavet nogle investeringer, og det har de også gjort.

Alene i foråret 2015 købte Kyocera Unimerco en produktionsvirksomhed i Litauen, lavede et jointventure i Tyrkiet med en mangeårig partner samt erstattet et lille kontor i Italien med et datterselskab.

Organisk vækst er altså ikke nok til at opnå det mål de har sat sig for, så der måtte flere investeringer og tiltag til.

Kyocera-koncernen betalte så 1,5 mia. kr. til storaktionær Kenneth Iversen og medarbejderne for selskabet knowhow og position i nichen for specialværktøj.

Derudover satsede Kyocera Unimerco også på at få et større salg ved at specialisere sig i produktion og salg af værktøj til træindustrien med overtagelsen af Vilnius-selskabet Garsdola hvor de har rykket produktionen til Baltikum og Østeuropa.

Imens de i Baltikum og Østeuropa havde fokus på træindustrien, skulle der også laves teknologicenter i Milano og senere i Tyrkiet til at teste produkter, uddanne kunder og lokalmedarbejdere.

Udover investeringer i form at køb af virksomheder osv. Har Kyocera Unimerco også øget medarbejderantallet til 680 medarbejder, hvilket er 15 pct.

Flere end året før. De har udviklet nye produkter, som har kostet dyrt på bundlinjen. Men det bliver karakteriseret som investeringer som vil styrke dem i fremtiden.

Samt er der også blevet oprettet yderligere selskaber i Italien og Litauen. Ydermere belastes Unimerco specielt også af valuta i og med at mange indkøb foregår i dollars

mens blot en fjerdedel af omsætningen hentes fra svenske og norske kroner samt i britiske pund.

Brexit svækker pund og handelsaktiviteten og det belaster altså Unimerco, eftersom der købes ind i fremmed valuta og sælges i pund.

Dette anses også som værende et problem da de engelske kunder er meget afventende, dog kan det blive yderligere forværret, hvis Brexit træder i kraft, hvilket vil føre til de mister et vigtigt marked.

Med kundetilpassede specialværktøjsløsninger der produceres i Danmark, en optimeret konstruktion, tegning samt prisberegning kan Kyocera Unimerco tilbyde en kort leveringstid.

Optimeringen har indeholdt udviklingen af Tool Decider-softwaren. Dette har medført en skærpet konkurrencedygtighed af virksomheden

dog kan det også forventes der følger forøgelse af omkostninger i og med hele optimeringen blev lavet og produktionen foregår i Danmark, hvor lønningerne er høje i forhold et alternativ som Østeuropa.

Med overtagelsen har Unimerco fået øget deres kompetencer indenfor vendeskærsværktøjer. Dette har ført til at Kyocera Unimerco har prioriteret tre produktområder

som virksomheden har ønsket at udvikle og producere specialvarianter af i Sunds. De har prioriteret valget af produkter ud fra markedets efterspørgsel samt en vurdering af

hvor de leverer den største værdi til deres kunder. Disse tre produktområder er også indarbejdet i Tool Decider-softwaren se de hurtigt kan tilbyde specialløsninger med en leveringstid på ned til mellem 10 og 15 arbejdsdage fra ordremodtagelse.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu