Rapport “Vandmangel fokus Spanien”

Opgavebeskrivelse
1. Beskriv nedbørsmønstret i Spanien og forsøg at forklare det. Ud over et generelt nedbørskort – fx fra atlas eller fundet på nettet, vil det være nødvendigt at gå ind og finde og bringe hydrotermfigurer fra forskellige steder i Spanien.

2. Hvad er det for problemer Spanien står overfor i forhold til vandressourcer og vandforbrug. Hvordan tegner fremtiden sig på området. Forsøg at relatere problematikken til globale klimaændringer. Vær obs på at de to vedhæftede artikler bestemt ikke er helt nye – forsøg at finde nyere materiale.

3. Hvis ikke kun vandressourcen og dannelse af vand er et problem men også forbruget, hvad kan Spanien så gøre for at skære ned på forbruget?

4. I Spanien fokuserer man i stigende grad på, at en måde at løse vandproblemet på er at afsalte havvand. Redegør for hvordan man gør det specifikt i Spanien og hvilken betydning det har for Spaniens vandsituation. I skal til dette spørgsmål indsætte en selvvalgt figur – en graf, en tabel, visning af princippet i et afsaltningsanlæg eller hvad, I nu synes, er en god illustration til dette spørgsmål. Til jeres orientering er et foto af et afsaltningsanlæg ikke nogen god figur!

5. Hvorfor har det inden for afsaltning af havvand været nødvendigt at finde alternative metoder til at erstatte destillation?

6. Er der mon miljøproblemer forbundet med afsaltningsanlæg?

Uddrag
Vandforbruget i Spanien er så højt i forhold til den mængde de har, at de er blevet nødsaget til at importere vand fra andre lande. Det vil sige, at ørkenområderne i Spanien vokser og vokser. Det er blandt andet klimaforandringer som forårsager dette. Med klimaændringerne stiger temperaturen på jorden lige så stille, hvilket blandt andet vil ændre rigtigt meget på vejrforholdene. I Spanien betyder det, at der, ifølge en artikel fra 2009, vil være stor tørke i landet. Temperaturen vil være steget omkring 7 grader, og når der endelig vil falde regn, så vil det ske nærmest som en monsunregn. Det betyder at planter og dyreliv vil kunne lide massiv skade. Vandmanglen i Spanien betyder, at Spanien efterhånden er nødsaget til at lave en afsaltningsproces, hvor man afsalter havvandet, så det kan bruges som drikkevand.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu