Pressalit A/S – Afsætning

Indholdsfortegnelse
1. Analyser virksomhedens værdikæde og vurder dens kernekompetencer.
2. Gør rede for hvordan virksomheden kan indsamle relevante informationer om det polske marked. Find og vurder gerne relevante datakilder. I besvarelsen kan internettet med fordel anvendes.
3. Besvar enten A eller B

A. ”Vi står med en sund og økonomisk stærk virksomhed, der med et stærktbrand har et godt udgangspunkt både for at vinde markedsandele under krisen og vokse med stor fart, når konjunkturerne vender”, udtaler Dan Boyter. Diskuter relevante forhold i virksomhedens omverden.

Uddrag
Virksomheden Pressalit A/S blev opstartet i 1954, men idéen opstod to år forinden. Det var to snedkere i Esbjerg, som kom på idéen efter en spøjs situation med en kat og en lim.

En af snedkerne kom fra Ry, som er der, hvor hovedkontoret befinder sig. Med henblik på salg og markedsføring ansatte de en sælger, Martin Jensen, som kendte VVS-branchen. Han blev medejer af virksomheden.

Allerede i 1960'erne kom et nyt ansigt ind i virksomheden; Mogens Boyter, som er søn af Martin Jensen, som stod for eksport til vores naboland, Tyskland. I 1998 var det den tredje generations tur til at overtage Pressalit A/S.

De ny ledere af virksomheden blev derfor de tre brødre Kim, Dan og Erik Boyter, men allerede i 2008 vælger Erik Boyter at træde ud af virksomheden, mens Kim Boyter, administrerende direktør, og Erik Boyter fortsatte virksomhedens infrastruktur, derudover indgår økonomistyring og planlægning også under dette.

Fra virksomhedens synspunkt kan vi se, at planlægning var relevant i 1999, hvor de startede en divisionering af Pressalit, som blev gennemført i 2001. Opgaver som disse kræver god struktur og planlægning, der, som sagt, går under virksomhedens infrastruktur.

Den store succes, som Pressalit har haft, skyldtes ikke blot ejerne og ledelsen, men også de medarbejdere som er ansat - med andre ord, de menneskelige ressourcer.

I 1962 havde de 23 ansatte, hvilket er en lille brøkdel af de 450 ansatte, som var i Pressalit i 2008. Selvom virksomheden har maskiner til at gøre størstedelen af arbejdet, har medarbejderne stadig en vigtig rolle.

De skal vide, hvordan de forskellige maskiner virker, samt være opmærksomhed på fejl eller mangler på produktet. Siden virksomheden er gået over til robotteknologi, er ingen medarbejder blevet fyret på den front. Der er blot blevet omdirigeret i arbejdsopgaverne. Det er ikke blot processen af produktionen, der har været gennem en udvikling, men også produkter som Pressalit udbyder.

Dette, samt robotteknologien, går under teknologiudvikling. Det var i 1962 Pressalit præsenterede det første designertoiletsæde. I 70'erne tog forretningen til, og eksportandelen var kommet op på den gode side af 50%.

Ikke nok med det, var 70'erne også årtiet, hvor Pressalit Care opstod. Dengang gik det under navnet Pressalit Rehab.

Dette produktprogram tilbød badeværelsesprodukter til bevægelseshæmmede. Efterfølgende blev dette en forretning for Pressalit. Et årti senere, 80 ́erne, steg interessen for gør-det-selv- projekter hos forbrugeren.

Dette marked voksede markant på kort tid, derfor blev SaniScan etableret i 1982. Pressalit og SaniScan bevægede sig ind på markedet, hvor de gennem byggemarkeder solgte toiletsæder.

I 2008 indgik de et tættere samarbejde - derved blev det ét samlet forretningsområde. Det endte derfor ud i, at distributionen skulle foregå gennem tre afsætningskanaler: faghandel, OEM og DIY. Pressalit Group omfatter derfor to divisioner - Pressalit og Pressalit Care.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her