Indledning
Kærlighed. Den kan være smuk, den kan være kaotisk eller den kan være begge dele. Kærlighed er ikke bare et ord, det er en uundgåelig del af livet. En måde hvorpå du kan udfolde dig og være sårbar, og ikke være bange for at vise dit sande jeg. Kærligheden er ikke altid ligetil, den tager tid ligesom et godt måltid.

Det vil aldrig være det samme uden nogen som helst form for tilberedelse. Af og til bliver man nødt til at vente. Nogle gange vil den være det hele værd, andre gange skuffer den.

Uddrag
I novellen ”Pernille” af Herman Bang møder vi den unge Marie, som i uvante omgivelser falder pladask for en lidt ældre herre, også kendt som Hr. Herløv. Dette er Maries første møde med kærligheden, og hun falder hurtigt for ham. Dog ender hendes kærlighedshistorie ikke på de lyserøde skyer, tværtimod.

Novellen er skrevet under det moderne gennembrud (1870-1900), en tid hvor det handlede om at sætte problemer under debat, hvilket forfatter Herman Bang også formår at gøre med denne novelle. I denne periode var et af de helt store problemer ligestilling. I 1880erne opstår den såkaldte Sædelighedsfejde i Danmark.

Sædelighedsfejden handler om kvinder og mænd skal have ligestilling, når det kommer til retten til deres seksualitet. I samtiden er det sådan, at kvinder burde vente med at kaste sig ud i seksuelle erfaringer, til de bliver gift, mens det er socialt acceptabelt for mænd at få deres første seksuelle erfaringer, inden ægteskab.

Mændene kunne altså gøre som det passede dem, hvorimod at kvindens primære mål i livet var at finde en partner og blive gift. Hvis man som kvinde ikke blev gift, så fremtiden ikke specielt lys ud.