Overvejer du og dine forældre et forældrekøb af bolig i fremtiden? 

Alle forældre ønsker at give deres børn den bedst mulige start i livet – også når de flyver reden.

Desværre viser det sig ofte at være vanskeligt for unge at finde passende lejlighed – især i de store universitetsbyer som Århus og København kan det være en stor udfordring at finde noget passende.

En løsning kan derfor være, at deres forældre køber en lejlighed, der skal lejes til deres børn. Bortset fra sikkerheden ved at give dit barn et sikkert hjem, kan der også være skattemæssige fordele for dig som forældre og deres barn.

Selvom et sådant køb ofte kan være en rigtig god løsning for hele familien, skal du være opmærksom på et par ting, før du køber:

Huslejen må ikke være væsentligt lavere end markedslejen, hvilket betyder, at dit barn skal betale en leje, ca. svarende til den leje, som der ellers ville have været opkrævet fra en tredjepart. (Du kan finde hjælp hos Bomae.dk)

Dit barn har ret til lejepenge efter de gældende regler.

Giv ikke dit barn fritagelse for leje som en gave; selvom dette måske lyder som en god idé, kan du muligvis ende med at blive beskattet.

Skal du vælge den foretrukne skattemodel, hvilket betyder, at du har et valg mellem beskatning i henhold til forretningsskatteordningen eller kapitalafkast;
du har ret til at sælge ejendommen til dit barn med fradrag af en rabat på op til 15% under den officielle vurdering – dit barn kan derefter videresælge skattefrit til en tredjepart, forudsat at dit barn har boet i lejligheden i løbet af perioden med ejerskab.

Dit barn har også mulighed for at fremleje et værelserne og på den måde dele udgifterne. Det kan være en stor frihed for et barn under han/hendes studietid, at bo til leje hos forældrene.

Hvad skal man være opmærksom på med de nye låneregler?
Her kan det være en god ide at læse op på de nye låneregler omkring forældrekøb. Læs mere her.

Generelt kan det være en god ide at alliere dig med sagkyndig viden, før du laver et forældrekøb

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu