Om jyder, jøder og andre danskere | Analyse | Samuel Rachlin

Indledning
Danmark er blevet et mere kulturelt og mangfoldigt samfund. Alligevel, når danskere møder, det vi omtaler som fremmede kulturer og identitet, føler de et nødsaget behov for at holde fast i de ”danske værdier”.

Intet som møder med andre kulturer og religioner kan derfor gøre en dansker meget mere dansk. Men hvad vil det egentlig sige at være dansker?

Og er dansker så frisindet, som de gerne vil udtrykke, eller burde de i stedet beskrives som dobbeltmoralske?

Det vil jeg komme nærmere ind på med udgangspunkt i teksten “Om jyder, jøder og andre danskere”, som er skrevet i 1985 af Samuel Rachlin.

Uddrag
Et andet kendetegn er, at han fremhæver synspunkter i løbet af sit essay, men læseren får aldrig et klart indblik i, om forfatteren selv er klar om sine egen holdning til problemstillingerne.

Det lykkedes dog også Samuel at lægge nogle skjulte opfordringer ind til danskerne, som han vil have dem til at tænke over.


Synspunkterne er forfatterens egne. Han er født i Sibirien, men er senere kommet til Danmark, og han kommenterer på det danske samfund, som han oplever det, som en der er kommet udefra.

Vi hører først i essayet Samuel fortælle om dengang, han lige var landet i Kastrup Lufthavn, og beskriver hvad han ser under en taxatur ind mod København.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu