Indledning
Vold, seksuelt misbrug og en verden de fleste ikke kan forstille sig i sin vildeste fantasi. Tænker du nogensinde over hvor privilegeret du er? Hvor privilegeret man er at leve et sted hvor man ikke skal bekymre sig over dette 24/7.

Det gør i nok ikke. Men det gør mange andre kvinder, især de muslimske kvinder. Hvert år, hver dag og hvert minut gennemlever tusindvis af disse kvinder vold og undertrykkelse, som en tavs eksistens bag et slør.

Disse kvinder kæmper hver dag for at bryde fri, at tage bladet fra munden, og komme ud på den anden side. Men det har konsekvenser. Alt dette og meget mere kommer Sara Omar ind på i hendes nytårstale fra 2018.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
”Jeg kæmper for menneskerettigheder. Jeg kæmper for børns og kvinders rettigheder.”, siger hun i sin nytårstale. Dette er en anafor. Det at hun nævner flere gange at hun også kæmper, viser at hun har en interessekonflikt her.

Hun er ikke bare en udefra kommende som vil blande sig. Hun er en person med reel betydning og information indenfor emnet og ved at nævne det flere gange understregses hendes troværdighed.

Hun nævner også en triade: ”… han inspirerer hende med kærlighed, trofasthed og solidaritet. Det at hun nævner flere eksempler på hvordan en man burde være overfor sin kone.

Han burde både inspirere hende med kærlighed, trofasthed og solidaritet. Hvilket virkelig understreger hendes pointe, hvilket giver et bedre syn på hele situation, og gør den mere virkelig.

I sin nytårstale opremser hun også adskillige metaforer blandt andet denne: ”… uden et sværd i hånden”.