Indholdsfortegnelse
Økonomi:
Terror/trussel IS:
Rusland som trussel:
NATO:

Uddrag
Vi står over nogle udfordringer i form af Rusland udenrigspolitisk generelt gør, som det passer dem. Det har vi eksempel vis set ved deres annektering af halvøen Krim. Vi skal dog også have in mente vores engagement i den internatonale sfærer og huske vores eget bagland.

Vi skal komme med et klart modsvar til Ruslands udenrigspolitik. Jeg vil anbefalede en af de nedenstående strategier til løsning af disse udfordringer:
Den første strategis bygger på den realistiske teori. Det primære fokus er, at sende et klart signal til Rusland om, at de ikke kan gøre, som det passer dem. Dette gør vi ved at opruste militært. Altså vi kører hårdt mod hårdt.

Ved at øge tilstedeværelsen på strategiske placerede miltære baser i Asien og Europa vil man muligvis kunne inddæmme Ruslands meget aggressive militære udenrigspolitik.

Dette kan også være med til at sikre Ruslands forståelse for, at USA militært set er Rusland overlegen. Hvis det skulle blive nødvendigt vil vi også have en stor mængde miltære ressourcer tæt på Rusland, hvis de skulle finde på at annekterer flere lande. Ud over dette vil vi som nation også kunne tydeliggøre den unipolære magtbalance, som stadigt er gældende for verdens magtbalance.

Ulempen ved denne strategi er, at vi kan ende ud i en oprustningskapløb, som muligvis kan ende ud i, at bringe mindelser tilbage til den tidligere koldkrigs situation.

En sådan en situation vil ikke gavne vores land på nogle som helst parametre.I bund grund vil vi blande os i en konflikt, som ikke har den store betydning for vores lands politiske situation. Økonomisk set vil det heller ikke gavne os, da Rusland er en handelspartner vi nyder godt af.