Nike | Analyse | Casper Eric | 10 i Karakter

Indledning
Det senmorderne samfund er i dag præget af kroppens identitet på jagt efter den perfekte krop. Kroppen kan være smuk og grim, stærk og svag, problematisk og fantastisk, men hvor popkulturen peger på at det perfekte er normen.

Vi er blevet introduceret til en digital verden igennem de seneste år, hvor sociale medier spiller i socialisationen i det senmorderne samfund og spiller en afgørende rolle i udviklingen af individets identitet og socialisering

der dækker den proces, hvorunder individet internalisere samfundsmæssige færdigheder, normer og værdier.

Sociale medier er særligt omgivet af kropsbilleder udsmykket med former, taljer og forskellige skønhedsoperationer

hvor det billede er det, vi vurderer og dømmer hinanden udefra, som vi bliver påvirket af i vores identitetsdannelse og lære aldrig at danne vores egen identitet selv.

Uddrag
Det er svært at sætte fokus på andet, når man læser forfatteren Casper Erics digtsamlingen ”Nike”, som er et godt eksempel på at være anderledes i forhold til kroppen.

Her tager han udgangspunkt i sin eget handicappede krop, en cerebral parese der gør han halter, i en lang refleksion over, hvilke betydninger det har at leve med handicap og hvordan det danner andres blik på én i det morderne samfund.

Hans holdninger domineres af intimsfæren, hvor vi kommer helt under huden på ham og hans handicappede krop.

At være i en krop, hvor samfundet ser på ham, som hvad han er, men ikke hvem han er, understreger afvigelsen udenfor normen, hvor han kan ofte føle sig forkert i sociale relationer.

Særligt på arbejdet, med den elskede, konkret sex, til fest og i hospitalet i forhold til hvordan han positionerer sig fra ethvert aspekt fra hans liv.

Han udtaler sig som ”Casper 28 år og spastikker ”, hvor han påpeger at han ikke er andet end et ambivalent handicappet menneske præget af en hel del vrede og frustration over oplevelsen af at blive kategoriseret som handicap.

Han vil derfor gøre sit handicap meget mere end bare et handicap og bryde stereotyper omkring den handicappede krop.

Digtsalingen ”Nike” refererer til det succesrige amerikanske sportsmærke med sloganet ”fit for fight”, hvor i den græske mytologi er Nike sejrens gudinde.

Nike skorter ikke ligefrem på referencer til populærkulturen, internetfænomener eller sportsmærker, men rettet mod et samfund

der opstiller nogle helt umulige kropsbilleder, hvor et billede på instagram kan slå ham helt ud af kurs for at ikke tænke på dem, der ikke bare kan gøre det.

Hele digtet udfoldes i et 88 siders selvudleverende langdigt, der er dedikeret til Viktoria og alle universets Viktoriaer .

Det starter egentlig som et break up med tidligere kæreste Viktoria, men ender som en storm om at leve i og med en handicapkrop.

Et brud der sidder som en syl i sindet på Eric. Umiddelbart er længslen efter ekskæresten markant, men alligevel bliver sløret taget af ved kiksede og intimitets øjeblikke:

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu