Indledning
Digte eller poesi er ord, der hovedsageligt udtrykkes på baggrund af æstetiske valg, der bruges til at udtrykke en følelse, en holdning eller en fortælling.

Digte fortæller historien med følelser, oplevelser eller selve digtets form i fokus. Nogle gange kan betydningen med digtet ikke afkodes direkte, men må fortolkes frem. Måske er der ikke en klar mening, men digtet ønsker blot at formidle en stemning.

Uddrag
Digtets handling udspiller sig en enkelt dag, hvor jeget begynder at tænker over ændringen i hverdagen og forbindelsen mellem mennesker og lande.

Allerede fra den første sætning ”Jeg stod i mit køkken, da statsministeren tonede frem på det ekstraordinære pressemøde”, ved man, at der skal ske store forandringer, ikke kun for jeget, men for hele verden.

Jeg-fortælleren beskriver herefter den aften, hvor hverdagen forandrer sig og den hektiske tid, som vi går ind i: ”Nu skulle Danmark lukke ned.

Virussen var her”. Efter det ekstraordinære pressemøde kigger jeg-fortælleren ud ad vinduet og ser, at ”det vrimlede med kroppe nede på gaden, der pludselig var forvandlet til katastrofefilm”.

Her ser jeget de store forandringer, som allerede er sket, men også den tætte forbindelse mellem mennesket og dets instinkter og følelsen af at være en del af noget stort: ”(…) folk sagde ”wow” til fremmede på gaden, en følelse af at være en del af historien”.

---

De sanser, som fortælleren bruger til at fortælle digtet, er synsansen, eftersom, han kigger på gaden og observerer, hvad der foregår.

Der bruges sammenligning, når jeget kigger ud på gaden. Her sammenligner han det, der foregår nede på gaden, med en katastrofefilm, og man får dermed følelsen af, at det er totalt kaos.

Der gøres brug af en aktiv metafor, da jeget beskriver menneskernes ansigter, som plastiske ansigter. Her fremstår de mennesker, der bevæger sig rundt på gaden, fake. Der ses ingen følelser, men derimod har instinktet taget over.