Indholdsfortegnelse
1. Virksomhedskarakterstik

2. Hvilken position har Netflix på markedet

3. Definer konkurrenterne til Netflix. Benyt Konkurrencetragtmodellen.

4. Analyser 3 forhold fra virksomhedens omverden, som du mener er særlig centrale for Netflix´ fremtidige konkurrencemæssige forhold.

5. Analyser om den største trussel kommer fra nye konkurrenter eller fra substituerende produkter.

6. Portes Five forces er den mest passende model når det kommer til analyse af konkurrencesituationen i markedet.

7. Kom med forslag til, hvad Netflix bør gøre, for at fastholde eller udbygge deres position på markedet. Du må gerne blive inspireret af det du har læst.

Uddrag
Netflix er en amerikansk ejet film og streaming-virksomhed. Virksomheden blev stiftet i 1997 af Reed hashtings og Marc Randolph i Scotts Valley i Californien.

Netflix startede som en handels virksomhed der tilbød at leje og sælge Dvd film online, de opdagede dog hurtigt at der ikke var særlig stor succes med deres ide.

Derfor blev de nødt til at finde på en ny forretningsmodel, hvis virksomheden skulle overleve. De kom på den innovative ide at deres kunder skulle benytte abonnement betaling, denne nye abonnementsmodel udkonkurrerede hurtigt deres gamle.

Kunder har adgang til netflix på alle former for devices og tables for eksempel, Apple tv, PlayStation, iPhones og computers.

Netflix er tilgængelig på mere end 450 forskellige medier, netflix’ ønske er at erstatte traditionelt tv, med det vi ønsker at se, når vi vil se det.

Netflix blev senere udbredt i hele verden med mere end 190 lande der har afgang til streamingtjenesten.

Netflix omsætning er steget markant de sidste par år, i 2016 lå deres omssætning på $8 milliarder og i 2021 på cirka $30 milliarder, hvilket svarere til omtrent DK194 millioner.

Netflix befinder sig på B2C markedet, nærmere betegnet Buisness to Consumer, Dvs Netflix’ kunder er private personer.

Netflix er en produktion og servicevirksomhed, idet at de blandt andet selv producere deres egne film og serier, som kun kan ses på Netflix, også kaldes Netflix Originals.

Netflix fungerer hovedsageligt som finansier og distributør for disse originale film og serier. De giver med andre ord grønt lys til et projekt og finansierer det, til gengæld for distributionsrettighederne.

Der kan dog også argumenteres for at de er en handelsvirksomhed da Netflix har partnerskab med forskellige indholdsudbyder som giver dem licens til streamingrettigheder til en række serier og film.