Indholdsfortegnelse
1. Definer den branche, som Netflix opererer i.
2. Definer konkurrenterne til Netflix. Benyt konkurrencetragtmodellen.
- Konkurrencetragtmodel
3. Vurder styrken af konkurrencen mellem Netflix og eksisterende konkurrenter.
- Brancheanalysemodel
- Konkurrenter i branchen:
- Kunder:
- Leverandørerne:
- Nye indtrængere:
- Substituerende produkter:
4. Analyser om den største trussel kommer fra nye konkurrenter eller fra substituerende produkter.

Uddrag
Netflix opererer i branchen indenfor online streamingstjenester. Netflix tilbyder film og serier, som kan streames online, altså over mobil, tablet eller computer, så længe man har internet eller downloadet filmene og/eller serierne.

Det fungerer sådan, at man som bruger betaler et månedligt gebyr, hvor man herefter har oprettet sig som bruger.

Når man har en bruger har man fri adgang til alle film og serier, som er på Netflix, så længe man har internet.

Mange streamingstjenester lokker folk ved at give første måned gratis, hvor man derefter skal betale månedligt. Dette er der mange som glemmer at melde fra, og derfor beholder de streamingstjenesten.

Netflix og branchen dertil dækker flere forskellige behov bl.a. sociale behov og selvrealisering. Det kan være med til at samle venner og familie, hvis man gerne vil se en film sammen, og samtidig gør man også noget for sig selv og noget man gerne selv vil.

---

Under ”samme produkt” er streamingtjenester som Viaplay, Apple tv og HBO, da disse streamingstjenester er noget man betaler et månedligt gebyr til, og dermed får adgang til adskillige film og serier.

Disse ligger også nogenlunde i samme prisklasse (kommer an på hvilket abonnement man vælger). Her får du også internationale film og serier, som ikke er tilgængelige på f.eks. Tv2 Play.

Disse streamingstjenester udbyder ikke kun film og serier under deres navn, hvorimod f.eks. Tv2 Play kun sender tv2 programmer.

Ved ”samme produktkategori” er der tjenester som Disney +, Tv2 Play og ulovlige streamingstjenester. Disse er også streamingstjenester hvor man kan se film og serier.

Man skal dog også betale månedligt til Disney + og Tv2 Play, men de er i en lavere prisklasse end de ovenstående.

På Tv2 Play er der dog ikke mulighed for at se alverdens udenlandske serier, men de holder sig meget i det danske, hvor Disney + derimod er meget stort over hele verden

men de begrænser sig ved kun at have Disney film. På Tv2 Play sendes der også kun film og serier som kan ses på tv2 kanaler, så derfor er de også lidt begrænset og ikke ligeså store som Netflix.

De ulovlige streamingstjenester, f.eks. Popcorn Time, er gratis og her kan man også se alverdens film og serier, men man skal dog være opmærksom på at sådanne sider er ulovlige.

Hos de ulovlige sider får man også alverdens film og serier, men de skiller sig ud ved at de ikke forlanger månedlig betaling.

Under ”samme behov” er YouTube, film og sociale medier. På YouTube får man gratis underholdning af ”private” personer, og bliver derigennem underholdt.