Logistik | Virksomhedsøkonomi | 10 i Karakter

Indledning
1. Formålet med logistik er at tilfredsstille forbrugersnes behov. Logistik er det der styrer virksomhedens varestrømme.

Det er altså et system der hjælper med at sikre at varerne når frem i rigtig tid, dette gøres ved planlægning, og kontrol af varestrømmen fra leverandøren gennem virksomheden og ud til forbrugerne.

Begrebet stammer fra militæret hvor levering ad køretøjer, våben, ammunition, mad og vand, var en stor del af om man kunne vinde en krig, fordi man var så afhængig af at midlerne kom frem i rette tid og rette sted.

Uddrag
2. Lagerstyring er en vigtig faktor i en virksomhed, da den udgør en del af logistikken, for at sikre at virksomheden til enhver tid har varer nok på lager, for at kunne yde en god service på leveringen.

Et stort lager gør at virksomheden er mindre sårbar overfor leverandørsvigt, men har større lageromkostninger, da der både skal være lagerkapacitet, lønninger, varer.

Det er en fordel at have et varelager, da virksomheden så kan have en god leveringsservice og dermed en høj logistisk effektivitet, som ma ser som en afvejning mellem leveringsservice og logistikomkostninger.

Lagermotiver er virksomhedens grund til at have varelager, og afhænger af flere faktorer f.eks. branche og virksomhedstype. Hovedmotivet er som regel at yde en god leveringsservice.

Lagermotiv i detailforretningen er at de oftest bestiller varer hjem i mindre mængder, men kunderne forventer stadig

at varerne er på hylderne eller kan leveres inden for rimelig tid, detailbutikken bestiller varerne ved grossisten, som er dem der lagerfører producentens sortiment.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu