Indledning
Thomas Korsgaards novelle Lasagne er en del af novellesamlingen Tyverier, og den er udgivet i 2019. Lasagne rummer, ligesom madretten af samme navn, flere lag.

Vi møder i novellen tre personer Rasmus, Laura og Daniel. Vi møder Rasmus, da han er på besøg hos Laura og Daniel.

Rasmus og Laura har været venner siden sjette klasse, og vi får at vide i teksten, at Rasmus og Laura har haft et særligt tæt venskab

hvor de har lavet alt sammen lige fra at blive vegetarer sammen, demonstrere mod gift i skolens bygning og deltaget sammen i fakkeltog mod racisme.

Uddrag
Det er tydeligt, at Daniel ikke er vild med den relation Laura og Rasmus har. Rasmus skal i hvert fald ikke komme for tæt på.

Daniel har et behov for at vise, at Laura er hans kæreste, ” Daniel tager fat om hendes hofter og støder sit underliv helt ind mod hendes røv.”
(Korsgaard,2019, s. 3).

Da Laura siger, at de forhåbentligt næste gang har en sovesofa, så Rasmus kan overnatte, siger Daniel, ”Så er der ikke plads til bogreolen,” råber Daniel inde fra stuen.

”Den vil jeg helst ikke af med.” (Korsgaard, 2019, s. 2) På den måde får man indtryk af, at Daniel ikke har lyst til, at der skal være plads til Rasmus, hverken i deres hjem og nok heller ikke i Lauras liv.

Daniel er ikke positiv overfor de ting, Rasmus foreslår eller kommer med, heller ikke et godt glas vin. I hvert fald ikke når Rasmus ser det.

Daniel føler sig truet af Rasmus, både i forhold til Laura og i forhold til deres polerede liv sammen. Daniel går op i omfangsdræn, stikontakter og pæne fliser.

Meget af dialogen mellem ham og Laura omhandler huslige ting, såsom ”Og så kommer ham elektrikeren mellem klokken otte og fjorten, kan du være hjemme der?”

Laura nikker og laver en lyd inde i kinden.” (Korsgaard,2019, s.3) Det er som om, Daniel følger en bestemt opskrift omkring, hvordan tingene skal være.