Lasagne | Analyse | Thomas Korsgaard

Indledning
Rasmus kommer på besøg hos Laura og Daniel. Rasmus og Laura har været venner siden sjette. De lavede alting sammen.

Siden Laura blev uvenner med musiklæreren, besluttede de sig for at være modstander af alting, de begyndte at sætte bannere op på skolen mod racisme, de røg joints osv.

Fra starten af kan vi mærke der er et lidt anstrengt forhold mellem Daniel og Rasmus. Første gang de mødes i novellen, er det som om, de ikke er helt ligeværdige.

Rasmus står foran Daniel og Lauras postkasse. ”Står du lige og roder lidt i vores postkasse”, spørger han. Rasmus er ikke sikker på, om det var for sjov. ”jeg kigger bare, ” siger Rasmus og klør sig under skjorteærmet.

”Det er bare en ganske almindelig postkasse”, ”ja” siger Rasmus og følger efter Daniel op til hoveddøren. Daniel snakker lidt ned til Rasmus, og Rasmus adlyder og følger efter Daniel som var han en lille hund.

Uddrag
Efterfølgende vælger han jo også, kun at tage toppen af lasagnen. Da han så får besked på at, han også skal tage det sidste, bliver han pige fornærmet og vælger at gå.

Han går ud i entreen, tager rullekufferten i hånden og jakken og halstørklædet over armen. Han smækker døren hårdt efter sig og stiller sig med ryggen op ad den.

Rasmus har også valgt at tage en vin med. Ingen af de andre har lyst til at drikke, men Rasmus gør det alligevel.

Rasmus ender faktisk med at drikke hele vinen, hvilket også viser at, han ikke har nogen respekt overfor de andre, og ikke ved hvordan man skal opføre sig. ” hvad” siger han og tjekker den tomme vinflaske med den ledige hånd

Daniel er heller ikke så gæstfri, han vil hellere bare have at det var ham og Laura. Fra start af får vi også fornemmelsen af, at Rasmus er Lauras ven og bestemt ikke Daniels ven.

”Laura” råber Daniel og går ind i køkkenet med indkøbsposen til hende ”du har besøg! ” Da Laura og Rasmus sidder og snakker falder emnet ind på hvor Rasmus skal sove.

Laura vil gerne have en sovesofa, så der er plads til, at de kan have venner sovende, men det vil Daniel ikke. Daniel er mere lukket og er ikke så gæstfri. ”Vi får nok snart en sovesofa i stuen” siger hun.

Så er der ikke plads til bogreolen” råber Daniel inde fra stuen. ” Den vil jeg helst ikke af med.” Daniel er også meget bestemmende, han påpeger for eksempel hvor Rasmus kuffert skal stå henne.

Inde i entreen peger Daniel på et sted ved siden af en kommode, hvor Rasmus kan stille kufferten fra sig. Det, at han vælger ikke at sige noget, viser igen at han behandler Rasmus lidt som en hund.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu