Kryptovaluta som national kurs | International Økonomi

Problemformulering
Kan Petroen være med til at skabe en mere stabil valutakursudvikling for Venezuela og hvilke fordele og ulemper kan det medføre at Petroen følger olieprisen i forhold til valutakursudviklingen.

Indledning
I denne opgave kan du læse om hvordan Venezuela som et af de første lande i verdenen at overgå til en kryptovaluta i stedet for deres nuværende valuta Bolivarer. Dette gør de blandt andet på grund af en stærk stigende inflation som er over 1300%.

At en stat skifter over til kryptovaluta har stor betydning; Både i forhold til stabiliteten i møntfoden, hvordan kursen styres og hvordan der skabes tillid og ro omkring den nye valuta fra Venezuela.

Indholdsfortegnelse
- Indledning………………...…………………………………………………………………..1
- Problemformulering………………………………………………………………………….1
- Arbejdsspørgsmål……………………………………………………………………………1
- Hvad er Valuta………………………………………………………………………………..2
- Hvordan kommer man i besiddelse af af fremmed valuta……………………………….2
- Hvad er kryptovaluta………………………………………………………………………...2
- Hvilke fordele og ulemper kan der være ved at petroen følger olieprisen for valutakursen. 3
- Vil det svække venezuelas konkurrenceevne at skifte til en krypto valuta…………….3
- Venezuelas nuværende situation og mistilliden deraf…………………………………...3
- Kan Petroen være med til at at mindske Venezuelas inflation………………………….4
- Konklusion……………………………………………………………………………………4
- Kildeliste………………………………………………………………………………………4

Uddrag
Efter de helt nye udmeldinger for Venezuela, ved vi at petroen følger olieprisen 100%, og dermed er der nogle fordele og ulemper ved at den følger olieprisen.

Fordelene er at Petroen bliver mere valid, da olien bakker petroen op, og derfor stoler folk mere på petroen og er mere villig til at investere i den.

Derudover er det også en fordel at Petroen ikke kommer til at blive meget lidt værd i den nærmeste fremtid, da der vil være efterspørgsel efter olie, hvilket gør at prisen vil stige på olie og dermed gør at Petroen ikke har en lav værdi.

En af ulemperne ved at den følger olieprisen er at der kan forekomme meget store sving i dens værdi, og det kan ske fra dag til dag, så den ene dag kan petroen være et beløb værd, og den anden dag, kan den være et andet beløb værd.

Dette kan skabe problemer i forhold til valutakursdannelsen med Petroen og andre valuta former, da det så er svært at fastsætte en værdi for Petroen, og det kan gøre investorer usikre på om det er en god ide at investere i den valuta.

Samt gør de store sving i Petroen det besværligt at handle med andre lande, da det kan være svært at vurdere om man får en god handel.

Fx hvis en dansk virksomhed gerne vil købe nogle Venezuelanske vare, og den ene dag så er kursen for Petroen lav, og den anden dag er den høj.

Samt hvis man betaler debit, og da man fastlagde aftalen med den venezuelanske virksomhed, var kursen lav, og når det så kommer til den dag man skal betale, så er den høj, og derfor skaber det utryghed for den danske virksomhed at købe de venezuelanske vare.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu