Konkurs Hos Landmad AS | Noter Virksomhedsøkonomi

Opgavebeskrivelse
Den nye kæde af købmandsbutikker med lokale varer, Landmad, havde store planer med 50 butikker inden 2020.

I juni 2017 fremlagde selskabet bag butikkerne, Landmad A/S, imidlertid et regnskab med et blodrødt minus på 3,6 millioner kroner, som gør det svært at indfri ambitionerne. Selskabet har nu taget konsekvensen og indgivet sin konkursbegæring.

Du og en studiekammerat havde overvejet at starte en butik under konceptet Landmad, og I undrer jer over, hvorfor virksomheden gik konkurs. I har derfor sat jer for at undersøge årsagerne til konkursen nærmere.

Problemformulering
Hvad vil du svare på – Opdel i taxonomiske niveauer

Indholdsfortegnelse
Opstilling af problem
Fortolkning af problem
Formulering af arbejdsspørgsmål
Besvarelse af arbejdsspørgsmål
Indledning
Kort motivation
Formulering af arbejdsspørgsmål
Problemformulering
Metode
Hvad er Landmad.dk A/S?
Hvordan skabte landmad.dk sin omsætning?
Hvilke omkostninger havde landmad.dk?
Brancheanalyse
- Potentielle indtrængere:
- Substituerende produkter:
- Kunder:
- Leverandører:
- Konklusion på brancheanalyse:

Hvorfor fik landmad.dk et underskud i 2017?
Hvordan udviklede virksomhedens soliditet og likviditet sig?
Hvorfor gik landmad.dk konkurs?

Oplever andre virksomheder i branchen de samme økonomiske udfordringer?

Uddrag
Hvad er Landmad.dk A/S?
Landmad er en franchisekæde med lokale købmandsbutikker

integreret cafe og en webshop som sælger lokalt producerede fødevarer direkte fra stedets stalde, hønsehuse, marker og frugthaver.

Selve butikken er en blanding af en gård- og købmandsbutik og en hyggelig cafe. Butikkerne er drevet af lokale folk som får deres produkter fra producenter i lokalområdet.

Hos Landmad vil det vigtigste altid være, at mennesker kender mennesker, og købmanden og producenten i et tæt samarbejde.

Deres værdier og ideer bygger på nærhed, oprindelighed og dyreetik. Deres fokus er altså en hensynsfyld håndtering af naturens afgrøder og gårdens dyr som er det fælles og gennemgående varemærke i Landmad.

Hvordan skabte landmad.dk sin omsætning?
Landmad.dk er en virksomhed der levere gode økologiske friske vare fra landbruget til butikkerne i byen. Som de selv skriver på deres hjemmeside:

“Fra landet til byen”. De levere altså mad under deres brands fra lokale gårde, meningen er simpelthen at få de gode kvalitetsvare ud i butikkerne.

Hermed har de skabt omsætning ved at samarbejde med lokale gårde, der så producere varer af høj kvalitets som leveres videre til butikker, som dernæst forhandler det til slutbrugeren.

De oplyser ikke deres omsætning på siden, dette skyldes at de ifølge loven ikke er forpligtet til at oplyse den, da det er en regnskabsklasse b. Dermed kan vi altså kun kigge på hvordan omsætningen er skabt og altså deres forretningside.

Hvilke omkostninger havde landmad.dk?
Landmad.dk havde personaleomkostniger på 583.017 kr. i år 15. I år 16 steg personaleomkostninger helt op til 2.166.521 kr. Det er en stigning på 271,61%.

Derudover har deres af- og nedskrivninger omkostninger har også været stigende. I år 15 lå den på 72.958 kr. og i år 16 steg den helt op til 514.300 kr. Det er en stigende på 604,93%.

Til sidst har deres finansielle omkostninger haft en kæmpe stigning. De havde i år 15 en omkostning på 1.905 kr. og i år 16 steg den helt op til 416.217 kr. Det er en stigende på 21.748,66%.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu