Indledning
Jeg vil i denne opgave analysere og fortolke et maleri lavet af Christian Krogh i 1889. Jeg vil kigge på den måde maleriet er lavet med farver, perspektiver, og andre ting.

Derudover vil jeg udarbejde en komparativ analyse, hvor jeg vil sammenligne Christian Kroghs maleri med et maleri lavet af Wilhelm Marstrand i 1836.

Jeg vil kigge på forskellen mellem billederne gennem den historiske tid. Christian Kroghs maleri er malet under Det moderne gennembrud, hvor Wilhelm Marstrands maleri er malet under Romantikken.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Hvis man så kigger på maleriet af Wilhelm Marstrands maleri ”Familien Waagepetersen” som er lavet i 1836, også samme tid som Romantikken.

Under Romantikken måtte man ikke komme ind på samfundsproblemerne i Danmark. Det handlede om at få Danmark til at fremstå så godt som muligt.

Vi ser en mor, to piger og to drenge, og så to tjenestepiger som holder et yngre barn. Vi kan se at moren er placeret i det gyldne snit. Der er ingen symmetri i billedet, men der er linjer ved gulvet og væggene.

Familien er inde i stuen, men billedet er beskæret, så familien kommer i fokus. Der er kontrast i billedet. Både i morens hvide kjole, samt er der brugt dybe- og mørke toner, samt lidt rødlige toner.

Moren er som sagt placeret i det gyldne snit, og hendes hvide kjole kunne symbolisere glæde, velsignelse og godhed. Dette kunne hænge sammen med, at hendes familie gør hende lykkelig.