Into the wild | Analyse | Sean Penn

Indledning
Filmen “Into the Wild” er en eventyrlig og dramatisk filmatisering af nonfiktion-romanen med samme navn, som formidler om hovedpersonen Christopher McCandless’ vilde vandretur gennem Alaska.

Filmen er et godt eksempel på benyttelsen af den biografiske metode hvilket er et resultat af forfatterens fokus på sammenhængen mellem forfatterens verden og tekstens.

Filmens konkrete handling er baseret på Christopher McCandless som er en ung fyr i Californien der lige har fuldendt high school med et vidunderligt gennemsnit.

Christopher bor sammen med sin mor, far og søster som danner et pragteksemplar for den perfekte amerikanske familie tilbage i midten af 90’erne hvor filmen tager udgangspunkt i.

Uddrag
Christopher er uden tvivl hovedpersonen i denne fortælling og hans ydre person minder meget om den gennemsnitlige amerikaner i 90’erne, derimod er hans idealistiske tro den der adskiller ham.

Han brugte meget af sit liv på skolebænken mens han efter dimissionen tog på en rejse der skulle ændre hans syn på livet og mennesket.

På hans rejse møder han manden Wayne Westerberg.
Wayne er en central karakter fordi han har stor betydning for Chris, mens Wayne finder stor tiltro til Chris samt at han finder glæde af ham.

Wayne optræder tidligt i rejsen som en mand der kan hjælpe Chris videre på rejsen. Wayne arbejder også hos Wes der ejer en gård hvor han ansætter Chris i starten af hans vandretur. Wayne har før været arresteret.

En af Waynes stærke sider var at åbne Christopher socialt, han hjalp ham med at slippe hæmningerne der holdte på hans ideologiske tankegang der havde startet hele turen.

Wayne er kraftigt bygget, ældre end Chris, sort tyndt hår samt bleg hvid hud. En anden person Chris finder stor glæde i, er Ronald Franz som er en vietnamesisk krigsveteran der bliver venner med Chris i Salton City.

Ronald er 80 år gammel, høj, og tidligere alkoholiker som har mistet sin eneste søn i et biluheld, mens han var udstationeret.

Under Chris og Ronalds rejse etablerer karaktererne stærke bånd til hinanden, faktisk så stærke at Ronald tilbyder Chris at ville adoptere ham

dog afviser Chris ikke tilbuddet direkte men fortæller Ronald at han gerne ville vente til han var tilbage fra Alaska

Hjemme i Californien venter Chris’ søster som også får stor betydning for hele historien . Carine McCandless er hans lillesøster, som er meget udadvendt, musikalsk og knoklende.

Udover at være Chris’ bror, så de to søskende hinanden som bedste venner. Hun er ambiøs og har forventningerne helt i vejret, hun gifter sig ind i en anden familie og ejer et fællesfirma med hendes mand.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu