Idehistorie opgave | En refleksionsopgave om Eksistentialisme | Søren Kierkegaard

Indledning
Eksistentialisme er lig handlingens filosofi. Denne betegner en ideologi eller livsanskuelse, som bygger på eksistensfilosofien . Eksistentialismen blev mødt med markant skepsis, og blev fremstillet som en gemen edition af eksistensfilosofien. Netop eksistens er nøgleordet for eksistentialismen.

Dette skyldes, at der lægges eklatant fokus på det enkelte menneskes rettigheder til at vælge og handle, samt dets ansvar over for sin egen tilværelse. Søren Kierkegaard (1813-1855) var dansk filosof og forfatter. Han var en af grundlæggerne til eksistentialismen.

Uddrag
”Livet skal leves forlæns, men forstås baglæns”, citat Søren Kierkegaard. Den danske filosof, teolog, digter og psykolog sætter hermed en start på eksistentialismen og dermed handlingens filosofi.

Æstetikerens største frygt er spidsborgeren. Netop dette stadium er bestemt heller ikke værdsat hos Kierkegaard selv, trods netop denne figur findes i os alle.

Evigheden er principielt ufatteligt, hvilket medfører, at etikeren tror forkert, når han tror, at han har valgt evigheden grundet valget af sig selv og sin tro på Gud. Fornuften kan ikke være med længere. Gud kan ikke tænkes, kun tros. Dette gør derved, at det der tros ikke kan berettes præcist om, for så ville mennesket have viden om det.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu