Indledning
Barndom ses som et lykkeligt tidspunkt med en masse af gode minder sammen med sin familie. Dog for andre kan barndom være en sørgelig, ensom og meget vanskelig periode i ens liv.

Begge tekster kommer ind på de ulykkelige hændelser af barndom. Thomas Korsgaards novelle, ”I bor da meget pænt,” er skrevet i 2019 fra hans novellesamling, Tyverier.

I novellen møder man hovedpersoner, hvor Simon inviterer sig hjem til Malthe og ser, at de ikke bor særlig pænt. Digtet ”Blinkende lygter” er skrevet af Tove Ditlevsen i 1947, og den er fra novellesamlingen:

Blinkende lygter. Digtet beskriver en barndom fyldt med ensomhed og sorg, som den lyriske du beskriver. Disse tekster reflekterer over den vanskelig barndom af enkeltpersoner.

Læseren får et indblik i både de korte og lange effekter, som en anderledes og ensom barndom kan have på mennesker.

Uddrag
Malthe kom med undskyldninger for, hvorfor han måtte ikke tage dem med, og der Simon vil kom hjem til ham for at se det, bliver han over overrumplede.

Malthes formål med at fortælle klassen om hans indsamling var at passe ind, dog han havde aldrig tænkte sig at faktisk vise det til nogle.

Derefter kommer Simon hjem til Malthe, og Malthe prøver at holde dem væk fra sit værelse, hvor den opsamling skulle ligge: ”’Skulle vi ikke se dine beyblades?’ ’Ikke lige nu.’

Simon går hen mod trappen. ’Hvorfor ikke?’ ’Det er fordi,’ siger Malthe. ’Fordi hvad?’ ’Min mor vil ikke have at nogen går derop,’” (side 1, linjer 37-43).

Malthe svarer meget defensivt og kommer med forskellige grunde, der ikke passer, til hvorfor de ikke må gå op. Grunden til Malthes respons er højst sandsynligt, fordi han ikke har beyblades samlingen.

Det kan også være, at han overhovedet ikke har sit eget værelse derhjemme. Malthe lyver om disse ting for at passe ind, og havde ikke gennemtænkt, hvad han ville gøre, hvis nogle oprindeligt kom hjem til ham.