Hvad er ERP | Kommunikation & IT

Indholdsfortegnelse
Hvad er ERP?
For analyse
Teori og refleksion
Kildeliste

Uddrag
Hvad er ERP?
ERP er en forkortelse for “enterprise resource planning”, ERP er betegnelsen for et softwareprogram altså et program der er inde i en computer, det er altså noget der sker teknologisk.

Et ERP-system er et administrativt IT-system der knytter arbejdsprocesserne sammen og integrerer alle virksomhedens funktioner i en

så man kan håndtere alt fra salg, ordrebehandling, økonomisystem og indkøb helt til sådan noget som lagerstyring. Hvilket betyder at et ERP-system bygger på en fælles database for hele virksomheden.

Billedet er på engelsk men det fremviser perfekt hvor bredt et ERP-system egentlig er. ERP- systemet har jo egentligt samlet alle gøremålene der kan være i en virksomhed og samlet det under et program.

Som vist på billedet og beskrevet ovenfor i a) kan et ERP-system holde styr på alt fra lager, HR (Human Resources), køb, produktion til salg og hele firmaets samlede økonomi. Alt det samlet i ét program.

For analyse
Jeg har valgt IKEA som er et oprindeligt Svensk firma der sælger bolig tilbehør alt fra køkkenlåger til udendørs potteplanter.

IKEA er en stor virksomhed og deres krav til ERP-systemet er at de skal bruge et system der skal holde styr på deres penge altså deres økonomi.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu