Homohad i Afrika

Indledning
I store dele af Afrika risikerer LGBT+-personer, at blive slået ned, forfulgt, smidt i fængsel eller dræbt, grundet deres seksualitet. I Afrika bliver LGBT+-personer smidt ud af skolen og uddannelser. Forældre slår hånden af deres børn og læger nægter dem lægehjælp på lige fod med alle andre.

Homoseksualitet, biseksualitet og transkønnet ses som en kriminel handling i mange dele af Afrika.

Politiet går oftest forrest med chikane, anholdelser og vold. Det er ofte de politiske og religiøse ovehoveder der puster op i dette had, der kommer fra næsten hele befolkningen.

Krænkelserne af menneskerettighederne artikel 2 , omkring diskrimination, er altså et stort problem i Afrika, som mange aktivister kæmper imod. Problemet er ikke bare at det er staten der ikke overholder menneskerettighederne, men også at befolkningen ikke gør.

Mange folk fra Afrika, mener slet ikke at det er et problem, da deres holdning er at homoseksualitet er forkert.

Denne krænkelse af menneskerettighederne bliver derfor meget svær at stoppe, da man skal ind og ændre store dele af befolkningens overbevisninger, kultur og holdninger.

Spørgsmålet er dog om man har lov til at gå ind og ”hjælpe” Afrika. For store dele af befolkningen mener slet ikke at der er behov for nogen form for ”hjælp”. Det er meget svært at hjælpe nogen, som ikke mener de har behov for den.

Jeg vil i min opgave komme ind på forskellige holdninger til om man har ret til at gribe ind i Afrika, eller ej. Jeg vil komme med to forskellige eksempler på, hvad de homoseksuelle oplever

og jeg vil prøve at komme med en konklusion, på hvad man skal gøre ved disse brutale hændelser mod LGBT+ samfundet i Afrika.

Uddrag
Der sker altså ”ifølge Vesten” kæmpe krænkelser af menneskerettighederne i Afrika. Spørgsmålet er om Vesten skal blande sig i disse mange krænkelser eller ej.

Har man lov til det? Mange afrikanske ledere mener ikke at det er i orden, at Vesten skal blande sig i deres samfund, da de gerne vil have love til bestemme over deres eget land.

De mener at homoseksualitet er en vestlig tendens, som de afrikanske homoseksuelle har importeret. De afrikanske ledere har denne holdning, da den afrikanske kulturs holdning til homoseksualitet er, at der er i mod naturen.

Der er derfor mange afrikanere der slet ikke mener, at det er nogen krænkelser mod menneskerettighederne, da de homoseksuelle slet ikke burde have nogle.

De mener ikke at FN har lov til at blande sig, i deres holdning til, hvad der er korrekt og forkert. Har vi lov til bare at overfører og påtvinge de vestlige værdier til Afrika. Har vi lov til at fortælle dem, hvad der er rigtig og forkert, for ved de ikke selv det.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu