Hessel AS | Virksomhedsanalyse

Indholdsfortegnelse
1.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Ejner Hessel A/S.

1.2 (15 %)
Analyser udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2016 til 2018 ved hjælp af de fundne forhold. Se spørgsmål 1.1.

1.3 (10 %)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016 til 2018.

Uddrag
1.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Ejner Hessel A/S.

Overordnet set går det fremad for Ejner Hessel A/S. Set ud fra bare deres nettoomsætning, kan man se at det går godt for dem.

I 2016 havde de en nettoomsætning på 4.463.197.000 kr. og i 2018 lå deres nettoomsætning på 4.981.242.000 kr. hvilket betyder at på bare to år er steget lidt mere end 500.000.000 kr. i nettoomsætning.

Ejner Hessel A/S fremgang, kan skyldes at de i september 2017, overtog det fulde ejerskab af Skandinaviens største brugtbilsvirksomhed, Starmark.

Starmark sælger nyere, brugte premium-biler primært Mercedes-Benz. Efter Ejner Hessel A/S har overtaget det fulde ejerskab og kort tid efter blev der åbnet nye afdelinger.

Der blev b.la. åbnet et brugtbilscenter i Roskilde og en afdeling i Aalborg. Disse to nye afdelinger, giver helt sikkert en fordel for virksomheden, eftersom de nu også når ud til de kunder som er i Aalborg og Roskilde.

I virksomheden har der i de seneste år været en vækst i værkstedsomsætningen på 10%, dog er det ingenting i forhold til stigningen i salgsafdelingen.

Bjarne Hessel som er adm. Direktør, mener dog at der er en ganske klar grund til dette: Kvalitetsforbedringen er simpelthen steget, hvilket betyder at biler ikke så nemt går i stykker, hvilke føre til at de ikke har brug for at komme på værksted.

Dog bliver deres serviceintervallerne konstant længere og længere. Ejner Hessel A/S værksteder skal derfor være forberedte og klar til at kunne håndtere større mængde af biler, som skal serviceres.

Det som især skyder nettoomsætningen i vejret er Ejner Hessels premium-brand, Mercedes Benz.

De har nemlig de seneste år lanceret nye modeller, som når ud til en bredere målgruppe, samt også appellerer til mellemklassekøberne.

Salget af Mercedes Benz personbiler er steget markant siden 2010. Salget er i alt seksdobbelt siden 2010, hvilket kan skyldes at Mercedes Benz har udvidet deres sortiment.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu