”Ham” | Dansk novelle analyse

Jeg har i den indre komposition valgt at skrive novellen som treopdelt, altså med en begyndelse, en midte og en slutning. Det har jeg valgt for at få en form for struktur på historien.

Derudover vil jeg gerne skrive in medias res, for at novellen en smule mere spændende.
Det sidste jeg har valgt at gøre i den indre komposition er at skrive novellen i et flashback, da jeg syn-tes det kunne være interessant at prøve.

Uddrag
Det var morgen. Den var ikke begyndt så godt. Solen skinnede direkte ind i mit værelse. Det værelse som lå i min bolig i skoven. Mine drømmeplacering. Jeg var jo speciel eller som andre kaldte mig far-lig og voldelig. Derfor burde jeg ikke færdes blandt andre mennesker. Men det passede mig fint at jeg kunne bo der. Der var nemlig ikke så mange mennesker som larmede og forstyrrede.

Da jeg vågnede den morgen var det den onde del som var fremme og den var ikke så glad. Det var gået ud over adskillige stole. Derefter kom jeg i tøjet.

Jeg skulle også have noget mad. Jeg var igennem alle skabene for at finde noget. Der var intet nogen steder. Havde jeg nu glemt at købe ind igen eller var det hende den dumme fra hjemmehjælpen, som havde glemt det. Jeg hadede hende virkelig og havde i længere tid tænkt på at dræbe hende.

Da hun startede med at komme kunne jeg faktisk lide hende. Dengang var det også kun 2 gange om ugen, nu var det hver dag. Min psykolog, som jeg var tvunget til at se, sagde at hun var en hjælp for mig og at hun sørgede for at jeg tog min medicin og hun ville hjælpe mig med hverdagsting. Jeg vidste dog godt hvorfor hun skulle hjælpe mig. Det skulle jo være nogen til at holde øje med mig. Holde øje med at jeg ikke gjorde noget dumt.

Den morgen gad ikke tænke mere på hverken mad eller hende den dumme. Jeg skulle væk og i gang med min yndlingsbeskæftigelse.
Det var startet 9 dage forinden, da jeg havde set ham. Han så vældig sød ud. Jeg havde kun fortalt en person om ham og det var min yndlingsbamse, som også var min bedste ven. Hun havde opfordret mig til at opsøge ham.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!