Gærcellernes opbygning og matematisk vækst | SRO

Indledning
Saccharomyces cerevisiae, som det så fint hedder på latin, virker ret så ubekendt for langt de fleste mennesker.

Men faktisk er stort set alle mennesker er i besiddelse af det ret tit. Det kendes nemlig også som helt almindelig bagegær fra supermarkedet.

Det bliver altså dog også brugt til andet end bare det, for det meste bliver det nemlig brugt som medicin, vin og ølproduktion.

Igennem min opgave vil jeg komme ind på hvordan gærcellerne er opbygget, hvordan de formerer sig, hvordan deres energiomsætning fungerer, men også ved hvilke temperaturer de bedst omgås.

Indholdsfortegnelse
INDLEDNING 4

GÆR 5
- OPBYGNING 5
- FORMERING 5
- ENERGIOMSÆTNING 6
- LIVSBETINGELSER - TEMPERATUR 7
- DE FIRE VÆKSTFASER 7

MATEMATISK DIFFERENTIALREGNING 8

VÆKST 9
- EKSPONENTIEL VÆKST 9
- LOGISTISK VÆKST 9
- DEN EKSPONENTIELLE ELLER LOGISTISKE FUNKTION 9

FORSØG MED GÆRCELLER 10
- RESULTATER 10
- VÆKSTHASTIGHEDEN 12

INDUSTRIEL PRODUKTION AF ØL 13

KONKLUSION 13

LITTERATURLISTE 14
- INTERNET 14
- BØGER 15
- FIGURER 15

Uddrag
Den gærcelle som jeg beskæftiger mig med ud fra de data jeg er blevet tildelt, er kemoorganotrof, som kort sagt betyder at den udnytter organisk stof som både energi- og kulstofkilde.5 For det meste vil disse stoffer være forskellige former for sukkerarter.

Det vil altså sige at gærcellen skal have både stoftilførsel og energitilførsel fra dens omgivelse, for at kunne overleve og formere sig.

Kulstofkilderne bliver omdannet til de molekyler, som cellerne er opbygget af, dette sker vha. af forskellige enzymer.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu