Finans |, pensions | og forsikringsområdet | Analyse

Problemformulering
I min OSO-opgave vil jeg undersøge om hvordan jeg kan uddanne mig til økonom. Først vil jeg fordybe mig i ungdomsuddannelsen og derefter finde ud af hvad kravene er for at kunne blive optaget på erhvervsøkonomi, HA.

Jeg er meget Interesseret i de retninger indenfor erhvervsøkonomifaget, og vil derfor også undersøge mulighederne for at kunne videreuddanne mig med en kandidatuddannelse.

Jeg vil også se på hvordan jobmulighederne er, og i det hele taget hvordan arbejdslivet ser ud for en økonom.

Indholdsfortegnelse
Problemformulering: 3
Begrundelse af emnevalg: 3
Hvor jeg er nu og hvorfor Real 10? 3
Hvad vil jeg efter 10. klasse? 4
Min vej gennem HHX 4
2. prioritet 6
Min vej gennem Erhvervsøkonomi, HA 7
Jobbet som økonom 8
Konklusion 9
Logbog 10
Litteratur- og kildeliste 10
Bilag: 11

Uddrag
Hvor jeg er nu og hvorfor Real 10?
Mit navn er Mads Kristian Tarp. Jeg er 17 år gammel. Lige nu går jeg i 10. klasse på Ryomgård Realskole i Ryomgård. Jeg valgte at tage 10.

klasse, fordi jeg ikke følte mig klar til en ungdomsuddannelse. Jeg havde brug for et år mere, hvor jeg kunne forbedre mig fagligt.

Jeg ville gerne blive bedre socialt og forbedre mine sociale kompetencer, hvilket jeg mener Ryomgård Realskole kan hjælpe mig med. Jeg ville også klargøre mig en smule på lektiepres, der kommer i den gymnasiale uddannelse.

Jeg mener 10. klasse henvender sig til de elever, som lige har brug for ekstra år, hvor man enten kan forbedre sit snit eller blive mere moden og derfor er Ryomgård Realskole den rigtige for mig, inden ungdomsuddannelsen starter for alvor.

Mine forventninger omkring 10. klasse på Ryomgård Realskole er indtil videre blevet indfriet til perfektion. Jeg synes det har givet et godt fagligt løft og, at jeg er blevet mere moden og dermed også mere klar til en gymnasiale uddannelse.

Mit formål med 10. klasse er, at jeg nok blive bedre fagligt. Efter 10. klasse har jeg tænkt mig at tage en HHX, fordi jeg interesserer mig for økonomi og handel. Mit formål med min OSO-opgave er, at den skal tage afsæt i, hvad jeg skal efter 10 klasse.

Hvad vil jeg efter 10. klasse?
Efter 10 klasse vil jeg gerne videre på en gymnasiale uddannelse nemlig HHX. Jeg synes økonomi og matematik er meget interessant, hvilket jeg mener passer rimeligt godt med HHX.

Efter min HHX vil jeg gerne på en videregående uddannelse, hvor jeg gerne vil studere erhvervsøkonomi, HA, da jeg gerne vil læse videre omkring økonomien.

Efter erhvervsøkonomien, Ha uddannelsen vil jeg enten studerer videre med en kandidatuddannelse i økonomi eller gå direkte i arbejde som økonom.

Min vej gennem HHX
Jeg tænker på at tage en HHX på viden Djurs i Rønde, fordi jeg synes økonomi og handel er meget interessant.

Med en HHX kan jeg tage på universitet efter og læse erhvervsøkonomi. Jeg skal gå 3 år på HHX. Jeg har altid fået at vide, at jeg er god bogligt og matematisk.

Jeg har altid været glad for skolen. Jeg har selvfølgelig været skoletræt nogle gange, men det er ikke sådan, at jeg hver dag gennem et helt skoleår ikke gider i skole.

Jeg har ikke opfattet skole som noget der skal overstås, men mere som en periode i ens liv, som åbner op for muligheder senere i livet.

Jeg opfylder alle optagelseskravene1, der er på HHX i 9. klasse havde jeg et snit på 7,0 og i 10. klasse har jeg et snit på 5,9.

Jeg er vurderet uddannelses parat i alle kategorier. Jeg har haft undervisning i 2 fremmedsprog i 5.-10. klasse. Så jeg er parat til at tage en HHX.

Udover de obligatoriske fag2 som jeg skal have på HHX, skal jeg også vælge studieretningsfag. Jeg vil så vælge en studieretning, der giver mig matematik på A og virksomhedsøkonomi på A3.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu