EU’s fremtid – Opstil hypoteser | Samfundsfag opgave

Hypotese 1

Er det muligt at de sparsommelige fire kunne være med til at skabe problemer i sammenholdet i EU, da de ikke vil betale til genopretningspakkerne på grund af de står sammen om, at EU’s budget ikke skal vokse.

Østrig, Holland, Sverige og Danmark som betegnes som ”de sparsommelige fire” vil som det ser ud nu ikke give penge til genopretningspakkerne, de sparsommelige fire vil derimod gerne give pengene til genopretningspakkerne som et lån, men dette lån skal derudover også tilbagebetales over tid.

Men dette er en holdning som faktisk er stik imod andre landes holdning om dette emne, blandt andre – Tysklands kansler Angela Merkel og så har vi også Frankrigs præsident Emmanuel Macron, de vil i modsætning til de sparsommelige fire, give pengene som et tilskud til de forskellige regioner, der har brug for penge, og gælden skal så betales af alle lande.

EU-kommissionens bud på en genopretningsplan og EU’s-budget er de sparsommelige fire altså Østrig, Holland, Sverige og Danmark ikke enige i, Østrig, Holland, Sverige og Danmark har den holdning at EU’s-budget ikke burde vokse, de har nemlig den helt modsatte holdning, at der burde være nedskæringer i budgettet, men dette kunne muligvis også være pga. Storbritanniens valg om at forlade EU, altså ”brexit” og skabe et kæmpe hul i budgettet, det kæmpe hul skete hovedsagligt fordi det store beløb som Storbritannien betalte til EU-kassen.

Problemet med at de sparsommelige fire er imod dette er at hvis genopretningspakken og EU-budgettet skal godkendes, skal det først være når alle 27 medlemslande er enige, og derfor er de sparsommelige fire altså ikke særlige populære her fortiden, da de rent faktisk blokerer mulighed for det hele.

Indholdsfortegnelse
Hypotese 1
Hypotese 2
Sammenligningsopgave – bilag b, c og d

Uddrag
Dansk Folkeparti ønsker, at Danmark får en anden tilknytning til de andre europæiske lande. Dansk Folkeparti vil ifølge bilag B bevare frihandlen, men politisk set vil Dansk Folkeparti ikke have noget med de andre medlemslande at gøre.

Dansk Folkepartis tanker er derfor præget meget af Intergovermentalismen. Tankegangen går ud på, at medlemslandene samarbejder, men beholder magten og det er dermed medlemslandene der skal bestemme, hvor langt integrationen skal gå.

Det kommer klart til udtryk i bilaget, da Dansk Folkeparti ikke mener at EU burde have magten, men samtidig vil Dansk Folkeparti stadig gerne samarbejde med medlemslandene.

Dansk Folkeparti er derfor EU-skeptisk og deres mål er samarbejde uden den politiske union.

Her mener De Radikale og Socialdemokratiet noget andet. De Radikale mener, at EU er løsningen på problemerne. Fælles problemer kan kun løses ved hjælp af fælles løsninger.

EU kan ikke løse de virkelige problemer godt nok selv.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu