Efter Krigen | Dansk Novelle

Indledning
Den besværlige vejrtrækning og den hårde hjertebanken vækkede min krop med et sæt. Sveden løb ned ad mine varme kinder og lagde sig i en pøl på min hals.

Mine øjne åbnede sig hurtigt. Det fik mareridtene til at forsvinde. Med fortabte øjne kiggede jeg ud gennem soveværelsets vindue, ud til den klare nat. Himlen var fyldt med glødende stjerner.

Disse stjerner var det eneste der kunne give mig ro, i det kaos der fandt sted i mit hoved. Jeg vendte mig på siden og brugte min dyne til at fjerne sveden der havde ophobet sig på mit ansigt og hals.

Jeg kunne høre min puls dunke i mit hoved, og uden overvejelse rejste jeg mig op, for at tage et glas vand. Jeg gik ud mod mit køkken, en blondedug med formen af blomster lå fladt ud på mit lille spisebord.

Uddrag
Os kvinder skulle ligeledes også gøre rent. Vi skulle gøre rent udenfor og indenfor. Vi fik hver tildelt forskellige områder. Jeg skulle gøre rent i et stort rum, som havde en mærkelig duft, en snert af acetone hvis jeg skal beskrive det.

Om aftenen ville vi alle skulle sove med vores arbejdstøj på, i små rum. Jeg fik heldigvis lov til at sove med min søn. Rummene var bekvemme og helt sorte om natten.

Så sorte at man ikke engang kunne se sin egen skygge. Hvis man bevægede sig, kunne man mærke personen ved siden af sig.

Jeg ville altid ligge med min søn i mine arme, helt tæt til mig, det gav mig en form for sikkerhed. Og jeg følte at der aldrig ville ske ham noget, så længe han lå i mine arme.

Efter et par dage i lejren, skulle børnene på 5 år og derunder igennem en form for rensning. Det var ihvertfald det de kaldte det.

Min søn var med dem. Jeg tænkte ikke videre over det da han havde klaret sig nogenlunde uden mig i arbejdstiden indtil videre. Børnene skulle tage alt deres tøj af, og sammen gå ind i det rum jeg havde fået tildelt til, at gøre rent.

En af soldaterne bad mig om at hjælpe til udenfor, men jeg kunne ikke hjælpe mig selv. Jeg smugkiggede gennem et hul i døren udenfor, for at se hvad de havde gang i.

Da alle børnene var gået ind i rummet, så tændte de for hvad jeg troede var vandet, men da jeg hørte skrig og gråd inde fra rummet gik det hurtigt op for mig at de ikke skulle renses. De skulle henrettes.

Min vejrtrækning blev overfladisk og hurtig. Jeg gispede efter vejret. Det begyndte at koge i mit hoved og jeg følte en form for varme jeg aldrig havde følt før.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu