Digitalisering er uløseligt sammenkædet med at… | Analyse

Indledning
”Digital dannelse” er udtryk der bliver mere og mere anvendeligt i den offentlige debat. Det er dog et problem, da der i dette udtryk, findes et ret klart modsætningspar mellem disse to ord.

Det mener Lone Nørgaard i hvert fald, som har skrevet debatindlægget, ” Digitalisering er uløseligt sammenkædet med ”at surfe på nettet” – altså at bevæge sig på overfladen.”

På den ene side, så har vi aldrig haft så nemt ved at tilgå ny viden som vi har nu. Internettet er et uendeligt sted, hvor kun fantasien sætter grænser, og hvor du kan lære dig selv hvad som helst.

Uddrag
Her er vi altså tilbage til det her med, at brugen af internettet bringer en overfladisk tilgang til læring med sig.

Og når vi ”multitasker” og skulle forestille os at lave flere ting på en gang, så laver vi faktisk ingen ting overhovedet.

For de ting vi forestiller os vi laver, dem har vi glemt lige efter, da vi ikke har givet det vores fulde opmærksomhed. Der er altså også et helt grundlæggende koncentrationsproblem i det her.

Helt konkret, så har Lone Nørgaard ret i hendes udsagn. For når vi prøver at være alle steder på en gang, så er vi realiteten ingen af stederne.

Dette er et stort problem for individet generelt, som stresser rundt, og påtager sig langt flere opgaver end han/hun kan bære.

Sammenligneligt kan dette også bruges i uddannelsessystemet, hvor vi også muligvis undgår en masse læring, på grund af den konstante forstyrrelse internettet bringer.

Dog er Lone Nørgaard tone igennem hele sit debatindlæg kun præget af de negative aspekter, som internettet bringer med sig.

Og den manglende objektivitet er med til, at debatindlægget bliver opfattet mere som et surt opstød, end som noget man rent faktisk burde lytte til og lære af. For i bund og grund, så har Lone Nørgaard ret i en stor del af det hun siger.

I et andet uddrag fra debatindlægget siger hun følgende, ” Sand oplysning og viden kommer kun via fordybelse og introspektion.”.

Igen så har Lone Nørgaard fat i noget af det rigtige. Vi har flere gange set eksempler på, hvor let misinformation spredes på nettet.

Den konstante søgen efter viden, og manglende sans for kildekritik, har medført en gråzone mellem hvad der er fakta og hvad der er fiktion.

Dette er et problem for samfundet. Et problem som internettet i høj grad har bragt med sig, og et problem man kunne udrydde, hvis man selv tog sig tiden

og virkeligt fordybede sig i det materiale man sad med, samtidigt med man spurgte sig selv om, om det man nu læser, er korrekt.

Personligt så er jeg både enig og uenig, med hvad Lone Nørgaard skriver i sit debatindlæg. For man kender det jo godt selv.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu