DHO – DANSK REKLAMER

Indledning
Der er i dag reklamer overalt, på busser, på nettet og på sportsuniformer. Der er så mange reklamer, at vi ikke engang lægger mærke til, hvor meget de egentlig fylder i vores hverdag. Reklamerne gør alt for at sælge deres produkt eller ydelse, og det gøres på utallige måder.

Selvom den første tv-reklame blev vist helt tilbage i 1941, så kommer der stadig hele tiden kreative og nye former for reklamer. I denne opgave vil jeg, ved brug af analysemodeller, se på hvordan reklamerne ”Bussen” fra Midttrafik og ”Mukhtars fødselsdag” fra Arriva, på to vidt forskellige måder, går efter at påvirke modtageren med det samme budskab. På baggrund af dette ser min problemformulering således ud:

Hvordan kan de to tv-reklamer ”Bussen” (Midttrafik) og ”Mukhtars fødselsdag” (Arriva) ses som et samlet udtryk for et øget fokus på offentlig transport som kommercielt produkt?

Indholdsfortegnelse
Indledning 3
Hvad er en tv- reklame? 3
Aidamodellen 3
Kommunikationsmodellen 4
Konnotation og denotation 4
Reklame 1 ”Bussen” 5
Redegørelse 5
Analyse ” Midttrafik - Bussen” 5
AIDA 5
Formler 6
Kommunikationsmodellen 6
Denotation og konnotation 6
Filmiske virkemidler 7
Delkonklusion Fejl! Der er ikke defineret et bogmærke.
Reklame 2 Mukhtars Fødselsdag 8
Redegørelse 8
Analyse 8
AIDA 8
Kommunikationsmodellen 9
Denotation og konnotation 9
Formel: 9
Filmiske virkemidler 10
Delkonklusion Fejl! Der er ikke defineret et bogmærke.
Diskussion af budskab/formål 10
Konklusion 10
Litteraturliste 11

Uddrag
I forhold til den anden reklame, så gøres der brug af andre former for virkemidler her, da denne reklame er mere virkelighedsnær. Der filmes meget med kameravinklen halvnær og nær, som bruges til at vise følelser og tanker som er en stor del af reklamen, fordi chaufførens reaktion har så stor betydning for reklamen.

Der bliver dog også brugt stor total, ikke for at vise et storslået billede som i ”bussen” men i stedet for at give et oversigtsbillede af miljøet 0:11. Halvnær er dog det der fylder mest i reklamen, når der bliver filmet med skjult kamera på de medvirkende. I forhold til den anden reklame bruger den fugleperspektiv ud over normalperspektiv.

Fugleperspektivet bruges, hvor der bliver filmet ned på chaufføren, som sidder i bussen 0:02. Selvom at denne vinkel får ham til at fremstå lille, giver det en god effekt.

Det er filmet i denne højde, fordi at overvågningskameraerne sider over buschaufføren, og da der ikke er klip i mange forskellige vinkler kan man se at det er mindre opsat. Modsat den anden reklame, så forgår denne reklame hverken på stativ eller steadycam.


Stort set alle af klippene er filmet med skjult kamera som medfører at klippene bliver filmet med håndholdt kamera. Et eksempel på det håndholdte kamera er ved 0:05-0:07, hvor at billedet ryster meget, men det giver fornemmelsen af at være til stede ved begivenheden, i modsætning til ”Bussen”. Klippet indeholder kun reallyd. 0:28-0:32 er et godt eksempel, fordi der forgår mange ting på samme tid, og hvis det var opsat, så ville der ikke være så mange detaljer med. I de fire sekunder hører man nemlig først trompeten ved 0:28, hvor der sekundet efter er nogen der snakker i baggrund 0:29, og sekundet efter igen 0:30 hører man lyden af nogen der trykker stop, og alt dette forgår på samme tid, som understreger at det der foregår på billedsiden virkelig er forgået. I gennem hele reklamen er den filmske tid lig med reel tid, fordi der hverken er brugt fast forward eller slow motion.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her