Indholdsfortegnelse
Den historiske udvikling i jeres land.
- Stikord:

Den politiske udvikling og aktuelle situation:
- Sydafrika blev i 1994 en demokratisk stat.
- Traditioner:
- Demografiske og kulturelle forhold:
- Den økonomiske situation:
- BNP pr. indbygger. Sydafrika sammenlignet med Danmark.
- Arbejdsløshed i henholdsvis Sydafrika og Danmark.

import og eksport

- import

Noget af de største importvare Sydafrika importere fra Danmark er bl.a. varer som kraftmaskiner og medicin, efterfulgt af maskiner og tilbehør til industrien

- eksport

Geografiske forhold:

Udforinger

Uddrag
Den historiske udvikling i jeres land.
- Herunder om landet har været en tidligere koloni, har der været krige/konflikter, naturkatastrofer mm.

I 1652 grundlagde hollænderne Kapkolonien, som var en forsyningsstation for skibe, der rejste mellem Europa og Asien.

Denne kolonisering gjorde at mange oprindelige indbyggere blev udryddet eller blev gjort til slaver af europæerne.

Da Storbritannien besatte Kapkolonien, forbød de slaveri og dette gjorde at de hollandske indbyggere udvandrede for at danne deres egne republikker i landet.

Den sorte befolkning i Sydafrika var præget af slaveri og undertrykkelse af europæerne pga. kolonimagterne.

I 1948 vedtog NP, som er det afrikaner-dominerende national parti, mange love som udstødte landets sorte flertal fra at have sociale, økonomiske og politiske rettigheder. Dette blev kaldt apartheid.

Apartheid blev afskaffet i begyndelsen af 1990´erne. På dette tidspunkt blev Nelson Mandela også løsladt efter 28 års fængsel. som var landets førende anti-aparteid-aktivist, hvilket betyder at han kæmpede for de sortes rettigheder.

i 1994 blev de første frie og demokratiske valg vundet, hvilket befrielsesbevægelsen ANC (African national congress) og Nelson Mandela erklærede.

Dette gjorde at de sortes kamp for en lige position i samfundet endelig var lykkedes. Nelson Mandela blev i 1994 præsident indtil 1999.


---

Sydafrika blev i 1994 en demokratisk stat.
I Sydafrika har partiet African National Congress (ANC) magten. Dette har man nok også hørt i forbindelse med Nelson Mandela.

Siden hans tilbagetræning fra politik har korruptionsanklager hærget og skabt splittelse i ANC. Det største oppositionsparti har fået mere støtte, men har stadig ingen chance sammenlignet med ANC.

Apartheid er ikke længere gældende i praksis, men den politiske historie om tydelige forskelle på rettigheder for hvide og sorte kan stadig ses i visse sammenhænge.