De sociale mediers påvirkning | 12 i karakter

Indholdsfortegnelse
Prøve i Samfundsfag i 1b den 26-2-2021
- Hvorfor er det ikke altid helt nemt at være ung i nutidens individualiserede, senmoderne samfund? Inddrag de fleste af følgende elementer i opgavebesvarelsen: Honneths teori om anerkendelse (Afsnit 9.2), Goffmans teori om frontstage- og backstageidentitet (Afsnit 8.4), Giddens’ teori om det senmoderne samfund (Afsnit 8.4)) Ziehes teori om kulturel frisættelse (Afsnit 9.3), Becks teori om risikosamfundet (Afsnit 8.4) samt Bourdieus teori om de forskellige kapitalformer (Afsnit 11.6).

Har sociale medier haft en påvirkning?
- Hvorfor bliver det svært for blå blok at vinde regeringsmagten i forbindelse med næste Folketingsvalg? Inddrag de politiske ideologier (Afsnit 1.2), de politiske partier (Afsnit 2.1), værdi-og fordelingspolitik (Afsnit 2.2) samt partiadfærdsteorierne (Afsnit 2.4) i opgavebesvarelsen.

Uddrag
De sociale medier har de seneste år ændret mange menneskers hverdag. Ved sociale medier mener vi internetbaserede tjenester som Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat osv.

De har det de har til fælles at de lader enkelte mennesker oprette sin egen profil, hvor man kan uploade indhold, som deles med andre i et online fællesskab.

De sociale medier er blevet et fast element i de fleste danskeres hverdag, det gælder især de unge. Medierne bruges til flere formål, men de fleste bruger dem til at kommunikere med andre.

Men som du med garanti er klar over, så kan de sociale medier også bruges til andre formål, fx oplevelser som (spillefilm) og information (grupper på facebook).

Som man kan se i statistikken, så er facebook klart danskernes foretrukne sociale medie. Men også platforme som snapchat og Instagram har godt fat i befolkningen, særligt den unge del.

---

har de sociale platforme haft en påvirkning på om det er svære at være ung i nutidens informationssamfund end i industrisamfundet?
De sociale medier har haft en stor betydning i de unges hverdag, både godt og skidt.

Mange unge mennesker mener at der er stort pres på dem i forhold til det at når man lægger et billede op på eksempelvis instagram at der skal være et vist antal likes på det, hvis ikke at det bestemte antal likes bliver opnået. Bliver man utilfreds, mange sletter billedet og uploader et nyt.

Erving Goffman var en berømt forsker i, hvordan mennesker opfører sig overfor hinanden. Ifølge ham kan man sammenligne en social situation med en teaterscene. her spiller vi en rolle overfor andre mennesker, der er vores publikum.

Men mest ude i det offentlige rum, hvor vi er fremme på scenen eller frontstage som han kalder det. Det er er fx, når vi er i skole eller på arbejde situationer hvor folk forventer noget af os, og ikke bare kan opføre os, som vi har lyst til.

Til gengæld hopper vi ud af rollen i vores privatliv, fx på værelset derhjemme. Derhjemme er der mere plads til at være sig selv, da man ikke skal leve op til andres forventninger.

Vi kan synge, bøvse eller bande, uden at nogen kigger skævt til os. Det private område kalder derfor backstage, altså der hvor en skuespiller klæder om og smider masken.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu