Danskhed Er Et Eksistensvilkår | Analyse | Uffe Østergaard

Indledning
Ifølge Uffe Østergaard hænger dansk national identitet sammen med spørgsmålet om, hvad der er danskhed, og hvem der har legitimiteten til at definere den.

Danskhed handler om identitet og om hvad der er dansk kultur og danske kerneværdier, men om det betyder man skal være født i Danmark eller være dansk statsborger for helt at forstå danskhed står til stor diskussion.

Netop dette tema bringes op i udlændige- og værdiordfører for dansk folkeparti, Martin Henriksens debatindlæg.

Uddrag
Med en stærk fornemmelse af, hvad der er dansk, er det forståeligt nok, at nogle såsom Martin Henriksen, har svært ved at acceptere at der kommer nye mennesker til som ikke er danske fra barnsben af

og som har helt andre traditioner og levemåder end vi kender her i Danmark. Jeg kan godt se for han synspunkt at det kan være et problem at lukke folk ind med et helt modsat værdigrundlag end vi kender til.

Dog mener jeg at det lige land som vi kendetegner os selv ved, burde kunne være i stand til at leve med disse mennesker og dele vores privileger med dem.

Martin Henriksens siger i sit patosappellerende debatindlæg ”Man skal respektere og forstå, at Danmark ikke er et tag-slev-bord. Det danske fællesskab er ikke en buffet, hvor man frit kan vælge mellem retterne.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu