Danmark debatten | Analyse

Indledning
Det moderne gennembrud var en periode, med stor menneskelig udvikling og normerne for hvordan man ser hinanden, på en helt anden måde og gør op med de gamle traditioner og individer opnår højere individualitet.

Kvinder og kvindefortalere kæmper for stemmeret og man begynder at få højere respekt for videnskaben. Fra år 1883 til 1887 foregik der en offentlig debat, hvad vi i dag kalder sædelighedsfejden.

Sædelighedsfejden var en debat omkring den seksuelle dobbeltmorale der fandt sted. Kvinderne var trætte af at det forventes at de skulle vente med sex til ægteskab, men at der blev set let på at mænd havde sex før ægteskab.

Dette førte til den årelange debat. Der er mange forfattere og digtere der sætter gang i denne periode. En af dem er Peter Nansen.

Uddrag
Han formår så igen at lyve med sådan en lethed. Dagen efter modtager han et brev, hvor hans forlovede fortæller at de er færdige og hvordan hun foragter ham.

Hun havde set kvinden i vinduet og var derefter gået op og lyttet igennem døren. Herefter vender han sig om og stirre op i loftet og tænker ”Det er sgu godt skrevet, så lidt fruentimmeragtigt”.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu